Tyson Fury egy rekordot biztosan megdönt Dillian Whyte ellen

Még sosem voltak ennyien a Wembley-ben.


A szervezők megkapták a szükséges hatósági engedélyeket, így kibővíthetik a londoni Wembley Stadion kapacitását az angol Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoka és honfitársa, Dillian Whyte április 23-ai összecsapására.

A profiboksz.hu beszámolója szerint ez azt jelenti, hogy 94 ezren láthatják a helyszínen a 33 éves, pályafutása során még veretlen Fury várhatóan utolsó mérkőzését, a klasszis ugyanis nemrég bejelentette, hogy a meccs után befejezi karrierjét.

A találkozóra mindössze három óra alatt elkapkodták a 85 ezer belépőt, várhatóan a bővítés után piacra kerülő jegyek is gazdára találnak majd, így a 2007-ben átadott felújított arénában megdőlhet a nézőrekord.

A ringcsata garantált díjalapja meghaladja a 41 millió dollárt, ebből legalább 29 millió Furyé, míg Whyte több mint 7 millióra jogosult. A vb-címmérkőzés győztese további 4 millió dollárra számíthat. A 33 éves Furynak 31 - közte 22 kiütéssel elért - győzelme és egy döntetlenje van. A vele egykorú kihívó 28 nyertes meccset (19 KO) és két vereséget számlál.

Borítókép: James Chance/Getty Images

Videók