Túl az első vízválasztón a jövő nehézsúlyú szupersztárja

Első igazán komoly megméretésén van túl a jövő szupersztárjának kikiáltott Anthony Joshua, a 2012-es londoni olimpia bokszbajnoka (15-0-0, 15 KO). Az utóbbi évek egyik legjobb nehézsúlyú csatája megsemmisítő kiütéssel zárult a 7. menetben a szombat esti londoni gálán.


 

Joshua korábbi amatőr legyőzőjével, a szintén veretlen, szintén brit Dillian Whyte-tal nézett farkasszemet az O2 Arénában. A londoni publikum lázasan várta, mire megy a legutóbbi 12 meccsét KO-val nyerő Whyte-tal az a Joshua, akinek három menetnél többre még egyetlen riválissal szemben sem volt szüksége.

Az első felvonásban úgy tűnt, Joshua terve valósulhat meg, a második perc környékén kőkemény jobbossal talált be, amitől ellenfele igencsak megzavarodott. Whyte-nak azonban sikerült átvészelnie a nehéz pillanatokat, sőt, arra is maradt energiája, hogy a menet végét jelző gongszó után is egy kis kakaskodást kezdeményezzen. Ritkán látható tömegjelenetek következtek a ringben, de előbb a biztonsági emberek, majd edzője, Jonathon Banks megfékezte Whyte-ot és folytatódhatott a mérkőzés.

A második menet Whyte-é volt, eladott egy balhorgot, amitől Joshua lábai táncot jártak. Utóbbit a történtek türelemre intették, de kézben tartotta a meccset a továbbiakban, és folyamatosan egyre hatékonyabb tudott lenni. A hetedik menet közepén aztán egy balhoroggal súlyos csapást mért Whyte haléntékára, aminek nem sokkal később csúnya KO lett a vége.

A meccs felvétele:

Joshua korábbi kiütései:

Videók