Tóth Krisztián hetedik lett

Szigetvári Mercédesz már korábban kiesett a prágai cselgáncs Európa-bajnokság zárónapján.


 

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián kikapott a vigaszágon, így hetedik lett a prágai cselgáncs Európa-bajnokság szombati zárónapján.

 

A világbajnoki ezüstérmes dzsúdós negyedik mérkőzésén, a vigaszágon a spanyol színekben dzsúdózó Nikoloz Sherazadishvilivel csapott össze, aki ellen 4/2-re állt a győzelmi mérlege. Az utóbbi két találkozójukat megnyerő, 24 éves ellenfél Tbilisziben született, és pályafutása eddigi csúcsaként világbajnoki címet szerzett 2018-ban Bakuban, az elődöntőben éppen Tóthot legyőzve.

Hetedik csatájukon is látszott, hogy alaposan kiismerték egymást, Sherazadishvili rendre lelépett az MTK Budapest versenyzőjének a támasztott válldobásairól. A négyperces alapidő csak intéseket hozott, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben a 26 éves magyar kezdeményezőbben lépett fel, csakhogy 6 perc 20 másodpercnél egy sikertelen indítása után az ellenfél egy villámgyors külső horogdobással véget vetett a küzdelemnek.

A zárónap egyetlen magyar női dzsúdósa, a +78 kilós Szigetvári Mercédesz a 16 között kezdte meg szereplését az O2 Arenában. A 22 éves bajai sportoló - aki nemrég bronzérmet nyert a poreci U23-as Eb-n - az Európa-bajnoki harmadik ukrán Jelizaveta Kalinyinával csapott össze, akit eddigi négy mérkőzésükön csak egyszer tudott legyőzni. Ötödik találkozójuk 2 perc 12 másodpercig tartott, amikor a már két intésnél tartó Szigervári egy földharc során lekopogni kényszerült egy kemény fojtást, és helyezetlenül zárta az Eb-t.

A 11 fős magyar válogatott az 57 kilós Karakas Hedvig révén egy aranyéremmel zárt a cseh fővárosban, ahol a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül zajlik a 69. kontinenstorna.

Kép: judoinfo.hu

Videók