Tóth Krisztián bronzért küzdhet

Az Eb-bronzérmes cselgáncsozó a mongol Altanbagana Gantulgával találkozik.


Tóth Krisztián a bronzéremért küzdhet csütörtökön a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A 90 kilóban világbajnoki ezüstérmes Tóth - aki negyedik helyezettként várhatóan kiemelt lesz a tokiói játékokon - a négy között az üzbég Davlat Bobonovval csapott össze pályafutása során negyedszer. Az előző három találkozóból az MTK dzsúdósa kettőt megnyert, januárban a dohai Mesterek Tornáján viszont a 24 éves rivális bizonyult jobbnak. Bobonov friss Ázsia-bajnokként, Tóth pedig Eb-bronzérmesként érkezett a vb-re.

A negyedik csata kezdettől fogva az ellenfél elképzelése szerint alakult, a rendkívül gyors és stabil Bobonov végig állta a 27 éves hazai dzsúdós rohamait, nem lehetett kibillenteni. Ő viszont bő két és fél perc elteltével egy váratlan válldobásra vazaarit kapott, előnyét pedig megőrizte a meccs végéig.

A hatodik vb-jén is helyezéssel záró Tóth a bronzmérkőzésen a mongol Altanbagana Gantulgával találkozik a délutáni programban, amely 17 órakor kezdődik.

Borítókép: Szigetváry Zsolt/MTI 

Videók