Színarany díjat kap a Mayweather - Álvarez meccs győztese

Színarany díszítőeleme is lesz annak az övnek, amit a Floyd Mayweather-Saúl Álvarez bokszmeccs győztese kap majd.


A Boksz Világtanács (WBC) nagy értékű egyedi bőrövvel is jutalmazza majd annak a csúcsmérkőzésnek a győztesét, amelyet a súlycsoporttól független abszolút ranglistán számos szakértő által az első helyre sorolt amerikai Floyd Mayweather vív két hónap múlva a nagyváltósúly mexikói világbajnokával, a WBC és a Boksz Világszövetség (WBA) övét birtokló Saúl Álvarezzel.

A mexikói José Sulaimán elnökölte WBC bejelentése szerint a szeptember 14-én esedékes meccs nyertese olyan trófeát kap majd - a sok millió dolláros "fejpénz" mellé -, amelynek színtiszta aranyból készült díszítőeleme is van. Jelesül egy olyan "tablókép", amelyen a két ökölvívó 24 karátos aranyból készült arcmása és országuk zászlaja látható. Hogy mennyit érhet a különajándék, még nem tudni, összehasonlítási alapnak azonban ott van a WBC egy másik "aranyalapú", gyémántokkal és Swarovski-kristályokkal ékített díszöve, amely mintegy 50 ezer dollárt (körülbelül 11 millió forintot) kóstál.

A 36 éves Mayweather, aki a WBA úgynevezett szuperbajnoki státuszát élvezi, Las Vegasban csap össze a 22 esztendős Álvarezzel. Az amerikai eddigi 44 meccsét kivétel nélkül megnyerte, de a mexikói profi mérlege is nagyszerű, hiszen egy döntetlen mellett 42 győzelmet jegyez.

Mayweathernek ez lesz a második fellépése abból a 30 hónap alatt megvívandó hatból, amiről - neki több mint 200 millió dollárt garantáló - szerződést írt alá a Showtime amerikai televíziós csatornával.

Videók