Szenzáció: újra van profi ökölvívó világbajnokunk!

Szombat este Padovában Szebelédi Renáta megszerezte a WBC (Bokszvilágtanács) interim légsúlyú világbajnoki címét. A magyar lány Simona Galassi-t győzte le.


Az olaszországi Padovában csapott össze egymással a WBC (Bokszvilágtanács) korábbi légsúlyú világbajnoka, Simona Galassi és a tizenkilenc esztendős, Szebelédi Renáta. Az összecsapás tétje a WBC interim légsúlyú világbajnoki címe volt.

A mérkőzés összefoglalója előtt érdemes megjegyezni, hogy a két amazon idén áprilisban már összecsapott egymással, akkor az olasz hölgy egyhangú pontozással nyerte meg a találkozót, így megvédte IBF (Bokszszövetség) nagylégsúlyú világbajnoki övét.

A szombati mérkőzésen nem volt szükség a pontozókra, pedig a három ítész között megtalálhattuk Flórián Bélát is. A ”Barbie Girl” becenévre hallgató Szebelédi már az első menetben leütötte az ellenfelét, aki ugyan folytatni tudta a találkozót, de végig alárendelt szerepet játszott.

Az összecsapás a harmadik felvonásban ért véget. A magyar hölgyemény akkora verésben részesítette a hazaiak kedvencét, hogy Guido Cavalleri bíró leléptette Galassit. Érdekesség, hogy a rendes világbajnoki cím jelenleg betöltetlen, ugyanis Ava Knight ugyan legyőzte a címvédő Mariana Juarez-t, de nem tudta hozni a súlycsoport felső határát, így szabaddá vált a cím. Juarez az előzetes tervek szerint december 22-én bokszol majd a betöltetlen címért.

Videók