Superfight Series Hungary: Spéth Norbert számára a cél egyértelműen a győzelem

A magyar harcos az első pillanattól kezdve dominálni akar Igor Ljubcsenkoval szemben.


Kifogáskeresés helyett inkább bizonyítani készül Spéth Norbert, aki az ukrán Igor Ljubcsenko ellen lép majd ringbe és az est fő mérkőzését vívja majd a Superfight Series Hungary 8. gáláján.

„Több világversenyen is láttam már küzdeni. Igaz, többnyire egy súlycsoporttal alattam szokott szerepelni, ám így is jól ismerem – mesélte Spéth Norbert a Prémium Média érdeklődésére a világ- és Európa-bajnok Ljubcsenkóról.

"Nem szoktam túlgondolni a felkészülést az ellenfelekből, nem szeretek videózni. A felkészülésben az az igazi kulcskérdés számomra, hogy jobb vagy bal kezes a következő ellenfelem."

"Tudom, hogy van némi magassági és ütőtávbeli fölénye, ezt figyelembe kell vennem, vibrálnom kell majd előtte sok keresztirányú mozgással.”

A két klasszis ezúttal 65 kilogrammban méri majd össze az erejét. Spéth számára azért is lesz különleges a mérkőzés, mert 2015 óta először lép ringbe magyarországi gálán.

„Várom, hogy újra hazai közönség előtt tudjak bunyózni. Az elmúlt években úgy alakult, hogy inkább külföldi gálákon, amatőr tornákon, Európa- és világbajnokságon szerepeltem. Az amatőr és a profi tornák közti átversenyzés miatt nem is viselt meg annyira a koronavírus-járvány miatti sok átszervezés. Sőt, talán még többet is edzettem, mint a korábbi időszakban. Ugyanakkor jó, hogy kezdenek visszarendeződni a dolgok. Például, hogy újra szépszámú közönség előtt szerepelhetünk majd.”

A DVTK harcosa hozzátette, bármilyen rég is szerepelt hazai ringben, igyekszik nem túlaggódni a helyzetet. Inkább legális doppingként tekint az izgatottságra, amivel a Superfight Series Hungary 8. gálájára való felkészülés jár.

„Nem vagyok izgulós típus, a kezdetekkor sem voltam az, a rutin pedig csak segített ezen. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy a mérkőzés előtti utolsó két-három hét hangulata ugyanolyan, mint amikor hónapokig nincs konkrét meccs, amire készülnék. Az egészséges izgatottság tapasztalataim szerint segít, ezt érzem most is” – tette hozzá.

Spéth elmesélte, „klasszikus” út vezetett számára a küzdősportokig: egy régi ismerőse invitálta meg az edzőterembe, a srác hamar kikopott, ő viszont ott ragadt a ringben, amit azóta is második otthonának tekint.

„Szenvedélyem lett az egész sport. A kedvenc részem persze maga a győzelem. De szeretek küzdeni is a győzelmekért. Egy évtizede ezt csinálom, ez a megélhetésem, ha nem a saját meccsemre készülök, akkor másokat edzek, próbálok felkészíteni a lehető legmagasabb szinten. Ez az életem.”

S hogy mivel lenne elégedett az október 16-ai, székesfehérvári gálán?

„A cél egyértelműen a győzelem. A prioritás, hogy felemeljék a kezem, ha összejön a kiütés is, az extra. Nem szeretnék esélyt hagyni Ljubcsenkónak arra, hogy akárcsak a meccs elején is irányítani tudjon, az első pillanattól kezdve dominálni szeretnék, és nyerni a meneteket!” – tekintett előre az amatőrök közt Európa-bajnoki címet és vb-ezüstöt is nyert muaythai-harcos.

„Nem akarok kifogásokat keresni, nem akarok a koronavírusra fogni semmit, bizonyítani akarom, hogy jó formában vagyok” – jelentette ki a szirmabesenyői sportember.

Forrás és borítókép: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Videók