Jöjjön az a repülő térd! Ismét ringben a magyar ketrecharcos!

Exkluzív interjú a mérkőzés előtt Borics Ádámmal.


Hivatalossá vált nemrégiben, hogy Október 29-én a Bellator MMA 250 keretein belül Erick Sanchez ellen lép ketrecbe Borics Ádám. Az időpont és az ellenfél is többször cserélődött. De örül, hogy újra lehetőséget kapott, hogy bunyózhasson. Majdnem 2 hónapon belül kétszer tud ketrecbe lépni, ami nagyszerű. Ezután hazalátogat egy kicsit, hisz ismét 8 hónapot volt távol egyhuzamban. Előtte azonban szeretné bemutatni, hogy komplex MMA harcossá vált az évek alatt.

Borics Ádám túl van a mérlegelésen, amit itt vissza lehet nézni (5p:50-től). A súly megegyezett, 68 kg-ot kellett hoznia most és jól sikerült a visszatöltés is. Egy pár mérkőzés kiesett, ezért másodikként lép ketrecbe. A gála így péntek 00:30-as kezdéssel a Youtube-on vagy az Arena4 magyar csatornán is nézhető lesz.


- Október 29-én visszatérsz Erick Sánchez ellen. Milyen ellenfélnek tartod őt?

- Jó csapatból jön (Team Alphamale), ahol nagyon sok híres, jó harcos van. Például Urijah Faber, Cody Gabrant . Jól boxol, de elég vad a stílusa és barna öves jitsus, ennyit tudok róla. Ha jól tudom utoljára egy éve verekedett.

- Köztes súlycsoportban, 150 fontra van kiírva a mérkőzés, ez mennyiben befolyásolja a felkészülésed?

- Csak annyiban, hogy kevesebb vizet kell kihajtanom magamból, ami nekem jó, mivel a vízzel együtt jár valamilyen szinten az izomvesztés is. Én elég nagynak számítok 66kgban szóval a 68kg-os fogyasztás lényegesen könnyebb. Az átlag súlyom 76kg általában.

- Többen lemondták, nem vállalták ellened a bunyót. Szerinted ez miért lehet?

- Sok bunyósnak, akik nagyobb nevek sok a veszítenivalójuk ellenem, és tudják, hogy nem vagyok egyszerű ellenfél, így nem akarnak egy vereséget rizikózni. Szerintem még nem sikerült igazán kiismerniük és nem tudják, hogy igazán mire számítsanak. Magamon is érzem, hogy minden nap fejlődöm, így minden alkalommal egy újabb Borics Ádám lép a ketrecbe.

- Milyen formában érzed magad?

- Úgy érzem, hogy ebben a felkészülésben is kihoztam magamból a maximumot, amit ki tudtam. Nekem csak ez a fontos, mert így tudok nyugodtan lépni a ketrecbe. Egyébként jó formában érzem magam, élesnek érzem magam. Alig várom a mérkőzést.

- Fizikailag, mentálisan mennyire visel meg, hogy a koronavírus miatt már egy ideje nem voltál itthon?

- Fizikailag nem hat rám, viszont mentálisan volt sok holtpont, amikor azt mondtam, hogy csomagolok és megyek. Szerencsére a párommal nagyon tudjuk egymásban tartani a lelket, mikor kinek van holtpontja. Mivel eleinte elég kilátástalannak tűnt minden a covid miatt, így kitűztem magamnak, hogy minimum kétszer szeretnék bunyózni decemberig. Most már jobban lehet tervezni, de még mindig bármikor befagyhat a világ újra, úgy érzem, emiatt szeretnék minden lehetőséget megragadni.

- Mik a teendők, hogy néz ki a programod ilyenkor a meccsig?

- Minden hétköznap van 2 vagy 3 edzésem, szombaton pedig 1. Ez nem csak a verseny előtti felkészülésemre igaz, hogy ennyit edzem, hanem mindig, amikor az Államokban vagyok, ezért is érzem már magam kicsit kimerültnek. Az edzéseken felül járok még hetente egyszer masszőrhöz és csontkovácshoz is.

- Mit üzensz a rajongóidnak az összecsapásod előtt?

- Azt, hogy mint minden alkalommal, most is a maximumomat fogom nyújtani a ketrecben. Szeretném hírét vinni országunknak az MMA világában. Szeretném, ha Magyarország újra büszke lenne rám.

Sport365.hu - "24 órával a mérlegelés előtt már se enni, se inni nem szabad"

A UFC - a világ elsőszámú ketrecharc-szervezete - csúcsmérkőzést kínál a rajongóknak a UFC254 elnevezésű gáláján, magyar idő szerint október 24-én este. A veretlen címvédő, Khabib Nurmagomedov húz kesztyűt az oktagonban Justin Gaethje ellen. Az orosz harcos hihetetlen 28-0-s mérleggel rendelkezik.

- Khabib győzött, majd bejelentette visszavonulását. A mérkőzés előtti mérlegelésen azonban sokakban felmerült, hogy elcsalták a mérlegelését. Te mit gondolsz erről?

- Khabib egyértelműen nem hozta a súlyt szerintem, a csapatársaimmal ezt megbeszéltük. De van, amikor a business felülírja a dolgokat, ha érted, mire gondolok. De egyáltalán nem hibáztatom Khabibot emiatt, hisz minden egyes alkalommal, amikor ketrecbe lépünk a testi épségünket kockáztatjuk, az átlag emberek nem tudják, de általában 8-10kg-okat fogyunk egy-egy mérkőzésre. Ebből nagyon sok a víz, ami másnapra vissza is jön. Van, amikor a test azt mondja, hogy elég volt. Szerencsére még nekem soha nem volt súlytévesztésem, de már nekem is nagyon sokszor nagyon keményre sikeredett a fogyasztás. Sajnos ez az MMA-val együtt jár.

Borítókép: Adam "The Kid" Borics/Facebook

Videók