Sipőcz nagyszerűen harcolt, megszerezte az érmet

Ezzel megvan a magyarok harmadik érme is.


A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd bronzérmet nyert a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix vasárnapi zárónapján.
 
A kétszeres ifjúsági Európa-bajnok ötödik meccsén az orosz Anton Krivobokovval csapott össze, aki hét érmet gyűjtött eddig a World Tour (Grand Slam és Grand Prix) viadalokon. A Széchenyi Egyetem SE versenyzője - a GP meglepetésembere - 50 másodperc elteltével egy megkontrázott akcióra vazaarit kapott, ám magasabb-nehezebb ellenfele nemsokára egy hasonló indítást követően egyenlített. A csata másfél perccel a mérkőzésidő vége előtt dőlt el, amikor a 18 éves Sipőcz ippont érően döntötte fel az oroszt, és nyert.    
 
"Csodálatos napon vagyok túl, ez a bronzérem nagy lökést adhat a pályafutásomnak. Köszönöm a közönség bíztatását. A végére elfáradtam, de az utolsó ellenfelemet ismertem már az edzőtáborokból, ami sokat segített." - nyilatkozott a fiatal magyar dzsúdós.   
 
A magyarok három éremmel zárták az ötödik budapesti GP-t, pénteken az 57 kilós Karakas Hedvig, szombaton pedig a 81 kilós Ungvári Attila állhatott ugyancsak a dobogó alsó fokára.
 
Fotó: MTI/Czagány Balázs

Videók