Rommá verték Bernard Hopkinsot Atlantic Cityben

Atlantic Cityben a 49 éves amerikai Bernard Hopkins az orosz Szergej Kovaljov ellen bokszolt félnehézsúlyban. A tét három szervezet világbajnoki öve volt. A címegyesítő mérkőzést nagyon simán Kovaljov nyerte meg 12 menetben, egyhangú pontozással.


Ha a mérkőzést röviden akarjuk összegezni, akkor azt mondhatjuk, hogy a Hopkinsnál 18 évvel fiatalabb Kovaljov tökéletesen érvényesítette fizikai fölényét, gyorsaságát és több szakmai fórum előzetes várakozásának megfelelően simán győzött.

Hopkins minden tiszteletet megérdemel, mert ő az első bokszoló a világon, aki végigbírt talpon 12 menetet Kovaljov ellen. Az elején ugyan padlóra került, de felállt, és a folytatásban már nem is igazán tudta őt megrendíteni az orosz, az „öreg” jól állta a sarat, no meg a végig irányító Kovaljov remek kombinációt, testre és fejre mért ütéseit, időnként  teljesen tiszta találatait.

A győzelemre azonban esélye sem volt az amerikainak. Kovaljov sportszerű, időnként látványos pofonokkal tarkított mérkőzésen fölényesen nyert.

Ezzel a WBO mellett a WBA-nál és az IBF-nél is világbajnok lett, és ha minden a várakozások szerint alakul, akkor hamarosan jöhet  a WBC-bajnok kanadai Adonis Stevenson elleni csúcsmeccs.

Videók