Prince Naseem Hamed - "Jemen hercege", aki varázsszőnyegen érkezett a ringbe

Igazán különc karaktere volt a '90-es évek bokszvilágának.


Naseem Hamed jemeni szülők gyermeke, de őmaga már Angliában született 1974. február 12-én. Abban az évben, amikor Muhammad Ali elvette George Foreman bajnoki címét a hírhedt "Rumble in the Jungle" bunyóban.

Tizennyolc éves korában indul profi karrierje, és nagyon hamar kiderült, hogy igazi tehetségről van szó, mert egymás után nyerte mérkőzéseit, nagyrészt kiütéssel.

1995-ben már a WBO világbajnoki övéért harcolhatott Steve Robinson ellen, és a 8 menetben TKO-val győzött is. 1997-ben pedig már az IBF szervezet övének is ő volt a tulajdonosa. 

A szigetországon kívül először Kevin Kelleyvel mérkőzött a Madison Square Gardenben 1997 decemberében. Egyéniségével, különc stílusával az Amerikai Egyesült Államokban is sok rajngót szerzett magának.

Bokszsítulásra jellemző volt, hogy leeresztett kezekkel táncolt a ringben, de az ellenfelek így is nehezen tudták eltalálni, hogy látszólag nem igazán érdekelte a védekezés.

A bevonálsai pedig elképesztőek voltak. Volt, hogy varázsszőnyegen érkezett a ringbe.

The GREATEST BOXING Ring entrance of ALL TIME .... HANDS DOWN

Prince Naseem Hamed vs Vuyani Bungu in London England 03-11-2000

 

2000-ben már 35-0-s mérleggel büszkélkedhetett, amikor összejött a mexikói Marco Antonio Barrera elleni összecsapás. a 12 menetes mérkőzést végül a mexikói nyerte. 

Marco Antonio Barrera vs Prince Naseem Hamed - Highlights (Boxing LESSON)

barreravshamed #boxeo #marcoantoniobarrera ** NO COPYRIGHT INFRINGEMENT INTENDED ** Support me on PayPal - https://www.paypal.me/jeffjacksonboxing Support m...


Ezt követően még egyszer láthattuk "Jemen hercegét" a ringben. 2002-ben Londonban Manuel Calvo ellen pontozással győzött, majd végleg otthagyta a profi ökölvívást. 

Borítókép: Al Bello/ALLSPORT

Videók