Povetkin promótere úgy érzi, hogy Usyk túl kicsi a nehézsúlyban

Az ukránnak nagy falat lenne Joshua, Fury vagy Wilder.


Andrey Ryabinsky, Alexander Povetkinnek a promótere úgy véli, hogy Oleksandr Usyk túl kicsi ahhoz, hogy versenyezzen a súlycsoport nagy embereivel. Usyk, egykori vitathatatlan cirkálósúlyú bajnok, nehézsúlyba lépett 2019-ben, majd győzött Chazz Witherspoon ellen, az előadás azonban nem hatotta meg a kritikusokat. Witherspoon elmagyarázta, hogy Usyk soha nem volt képes bántani őt igazán a mérkőzés során, a vereségét a fizikai kimerültségre fogta.

Sport365.hu - A táncoslábú Usyk előbb túlélte, majd felőrölte ellenfelét - Videó

Az egykori vitathatatlan cirkálósúlyú bajnok most válaszolt néhány kritikusának a nehézsúlyban, hiszen túllépett első komoly ellenfelénél ebben a súlycsoportban. A küzdelem pozitívan kezdődött Chisora számára, amikor nagy ütéseivel magára vonta a figyelmet és rengeteg gondolkodási lehetőséget adott Usyknak. A mérkőzés eleján meglehetősen kevés fogás és ütés volt a brit részéről, mivel sikeresen megnehezítette az összecsapást az ukrán számára.

Usyk októberben a második nehézsúlyú mérkőzését is megvívta, és a vártnál keményebb győzelmet aratott a divízió veteránja, Dereck Chisora felett. Ezt követően Usyk ki is tűzte új célját, mint a WBO kötelező kihívója szeretne megmérkőzni Anthony Joshuával, aki a hónap elején ütötte ki magabiztosan Kubrat Pulevet.

Ryabinsky teljes mértékben tiszteletben tartja Usyk ökölvívó képességét, az orosz promóter úgy véli, hogy túl kicsi ahhoz, hogy legyőzze a divízió óriásait Joshuát, Fury-t és Deontay Wildert.

"Pulev meg sem nehezítette Joshua dolgát, könnyedén nyert, de végülis mindenki erre számított a mérkőzés előtt. Úgy gondolom, hogy Usyk esélye olyan harcosok ellen, mint Joshua, Tyson Fury és Deontay Wilder igen kevés. Usyk túl kicsi számukra, de ez az egyetlen hátránya velük szemben. Usyk boksziskolája egyszerűen pompás: jobb, mint a többieké. De ő kicsi ebben a súlycsoportban, lehet nincs is meg a megfelelő ereje sem. De a Joshua Fury elleni harc nagyon klassz lenne, mindenki ezt akarja látni."

Sport365.hu - Joshua: Kétszer is meg tudnám verni a Fury-t

Az év végéhez közeledve Anthony Joshua, az IBF, az IBO, a WBA, a WBO nehézsúlyú bajnoka, alig várja, hogy egyesítse a címeket, és legyőzze a WBC bajnok Tyson Fury-t 2021-ben. A profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Anthony Joshua kiütéssel nyert kihívója, Kubrat Pulev ellen Londonban. Hiába a felkészülés, Joshua földbe tiporta ellenfelét.

Forrás: boxingscene.com
Borítókép: usykaa/Instagram

 

Videók