Összehozták az évezred legjobb UFC mérkőzését!

Dana White az Ultimate Fighting Championship (UFC) elnöke kedden bejelentette, hogy a félnehézsúlyú bajnok, Jon Jones jövő áprilisban összecsap Chael Sonnennel.


Dana White kedden a Los Angeles Times-nak elmondta, hogy mindenben megegyezett Jon Jonesszal és Chael Sonnennel, így a két félnehézsúlyú harcos lesz az Ultimate Fighter elnevezésű reality-show 17. szezonjában a két edző. Ez azt jelenti, hogy a szervezet két legeladhatóbb harcosa összecsap egymással 2013 áprilisában. A Los Angeles Times értesülése szerint a hatalmas mérkőzést április 27-én rendezhetik majd meg.

Érdekesség, hogy az ”Amerikai Gengszter” becenévre hallgató Sonnen július 7-én vereséget szenvedett a középsúlyú bajnoktól, Anderson Silvától és elvileg elkellett volna, hogy hagyja a UFC-t. A mérkőzés előtt a legjobb ” trash-talker-nek” tartott Sonnen kijelentette, ha veszít akkor örökre elhagyja a szervezetet. Ez szerencsére nem történt meg, így összecsaphat Jonesszal, aki az UFC történelmének legfiatalabb bajnoka.

A Jones – Sonnen mérkőzést már szeptember 1-jén megrendezhették volna, ugyanis a félnehézsúlyú bajnok hivatalos kihívója, Dan Henderson súlyos térdsérülést szenvedett az egyik edzésén, így lemondta a UFC 151 elnevezésű gálára tervezett összecsapást. White már akkor összehozta volna a két harcost, de Jones elutasította a UFC elnökének az ajánlatát: „A UFC 151-re úgy fognak emlékezni, hogy az esemény, amelyet Jon Jones és Greg Jackson meggyilkolt.” – mondta White azután, hogy a bajnok visszadobta a Sonnen-tervet.

Videók