"Olyan emberek ne hozzanak döntést az ökölvívásban, akik nem értenek hozzá"

A lavina elindult.


A közelmúlt legeredményesebb magyar amatőr bokszolója, Harcsa Zoltán bejelentette visszavonulását. Ez sokkal bonyolultabb és fájóbb, mintsem azt elsőre sokan gondolnák. Hiszen egyáltalán nem erre készült. Úgy képzelte el, hogy ott lesz a 4 hónap múlva induló olimpián, de valami félresiklott.

Ez az ügy már sokkal többről szól, mint Harcsa Zoltán és Bacskai Balázs elmaradt mérkőzése, vagy hogy ki szerzi meg a kvótát. Itt már az utánpótlás jövője is veszélybe kerülhet.

Nem csak Harcsa Zoltán összecsapása maradt el, hanem Kovács Richárd és Fodor Milán sem öklözött egymással, hogy kivívják a jogot a kvalifikációs versenyen való indulásra. Harcsa Zoltán mellett Kovács Richárd is méltatlannak találta ezt a helyzetet, ennek következtében visszautasították a szorítóba lépést. Richárd edzője, Nagy Lajos megalázónak tekinti az egészet, hiszen szerinte Ricsi minden követelést teljesített, az országos bajnokságon legyőzte a Fodor Milánt, majd a Bocskai emlékversenyen is előrébb végzett, mindemellett novemberben Lengyelországban egy nemzetközi versenyt is megnyert.

Az Impérium Ökölvívó Egyesület-Mezőtúr vezetőedzője, Ács Béla úgy gondolja, komoly változásokra van szükség a Magyar Ökölvívásban, ehhez pedig drasztikus lépésekhez is muszáj lesz folyamadni. Éppen ezért, hogy kiálljanak Harcsa Zoltán és a magyar boksz jövőjéért, addig, amíg nem változik a helyzet, a klub nem indul 15 hadbafogható versenyzőjével egyetlen egy felkészülési tornán sem.

Az időzített bomba elkezdett ketyegni a magyar bokszéletben, és most úgy tűnik, egy rossz zsinórt vágtak el. Itt már nem Harcsa Zoltán karrierje az áldozat, hanem sokak szeretet sportja is. Valakinek minderre muszáj lesz magyarázattal szolgálni. A bomba addig pedig csak folyamatosan ketyeg, tik-tak, tik-tak...

Sport365.hu - "Két feltétele volt a részvételnek az olimpiai selejtezőn, Bacskai egyiket sem teljesítette"

A közelmúlt legeredményesebb magyar amatőr bokszolója, Harcsa Zoltán bejelentette visszavonulását. Ez sokkal bonyolultabb és fájóbb mintsem azt elsőre sokan gondolnák. Hiszen egyáltalán nem erre készült. Úgy képzelte el, hogy ott lesz a 4 hónap múlva induló olimpián, de valami félresiklott.

A Sport365.hu a tényszerűségre törekszik, ezért megkeressük a Magyar Ökölvívó Szövetséget, illetve az érintett versenyzőket, hogy kifejtsék véleményüket a történtekkel kapcsolatosan.

Borítókép: HarcsaZoltán/Facebook

Videók