Októberben jöhet a harmadik Fury-Wilder

Nézők nélkül nem lenne értelme az összecsapásnak, így inkább várnak a szervezők.


A promóter Frank Warren szerint októberben bokszolhat harmadszor egymás ellen a világbajnok Tyson Fury, illetve Deontay Wilder.

A 31 éves brit Fury - a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú vb-övének birtokosa - múlt hónapban a hetedik menetben kiütéssel győzte le amerikai riválisát azok után, hogy kettejük első mérkőzésén, 2018 decemberében döntetlen született. Az esetleges harmadik találkozó lehetőségét az előző mérkőzésük szerződésébe belevették a felek, és mivel a vesztes Wilder kihívta Furyt, így ismét összecsapnak majd.

"Az eredetileg tervezett július 18-i dátum nem fog összejönni, mert Las Vegas jelenleg egy szellemvárosra hasonlít, minden zárva van. Nem tudjuk pontosan, mit hoz a jövő, de zárt kapuk mögött biztosan nem találkoznak. Abban bízunk, októberben meg tudnak mérkőzni egymással" - mondta Warren a BBC-nek.

Korábban Fury azt nyilatkozta, karrierje akkor lenne teljes, ha találkozhatna honfitársával, a jelenleg három vb-övet (WBA, IBF, WBO) birtokló Anthony Joshuával, erre a mérkőzésre azonban még várni kell, hiszen utóbbi a bolgár Kubrat Pulev ellen lép szorítóba, jelen állás szerint június 20-án.

Amennyiben a két brit öklöző megvédi világbajnoki öveit és egymás ellen is megmérkőzik, úgy Lennox Lewis óta először lehet a kategóriának vitathatatlan világbajnoka.

Borítókép: Al Bello/Getty Images

Sport365.hu - Tyson Fury felborította a nehézsúly rangsorát

A tekintélyes amerikai székhelyű kiadvány, most kiadta az új rangsort miután Tyson Fury legyőzte Deontay Wildert. Az összecsapásuk előtt Fury volt az első, míg Wilder a második. Az eredményt követően Wilder két helyet is rontott, míg Fury-t a bajnoki státuszra emelték.

Videók