Októberben folytatódik a kvalifikációs sorozat

Még márciusban indították újra a rendezvényt.


Októberben Budapesten folytatódik a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozata, amely a koronavírus-járvány miatt állt le márciusban.

A nemzetközi szövetség (IJF) pénteki tájékoztatása szerint a menetelés a magyar fővárosban indul újra, s a következő fél évben még két nagy versenyre kerül sor, decemberben Tokióban Grand Slamet, január elején Dohában pedig a Mesterek Tornáját rendezik meg.
"Október 23-tól 25-ig ad otthont a Budapest Grand Slamnek a Papp László Sportaréna" - mondta az MTI-nek Nagy András sportigazgató. "A válogatott keret júliusban Tatán találkozott ismét, akkor mind a 110 vírusteszt negatív lett. A múlt héten Győrben tartottunk edzőtábort, a folytatásban pedig a lányoknak vezénylünk összetartást Dunavarsányban, majd további edzőtáborokat tervezünk" - tette hozzá.

Az IJF közleményében Marius Vizer elnök kifejtette, eljött az idő, hogy bejelentsék a dzsúdóélet újraindítását.

"Világszerte más-más a járványhelyzet, de vannak térségek, amelyek képesek versenyeket rendezni. Magyarország készen áll arra, hogy lebonyolítson október végén egy Grand Slamet, szem előtt tartva az egészségügyi óvintézkedéseket. Különbizottságot állítunk fel, amely a következő három világesemény biztonságos megrendezéséért felel"
- jelentette ki az IJF vezetője.

A nemzetközi szövetség korábbi tájékoztatása szerint a súlycsoportonkénti "befagyasztott" világranglistákra az újraindulástól 2021. június 28-ig lehet majd további pontokat szerezni. A dátum magyar szempontból azért kedvező, mert a jövő nyári budapesti Grand Slam lehet az egyik utolsó kvalifikációs esemény a 2021. július 23-án elrajtoló tokiói olimpia előtt.

A dzsúdós kvalifikáció 2018. május 25-én kezdődött, a járvány miatt háromévesre nyúló menetelés mintegy 70 versenyből áll.

 

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Judo Szövetség


 

Videók