Ökölvívó vb: egy magyar lesz érdekelt a szerdai negyeddöntőben

Az olimpiai ötödik Harcsa Zoltán lesz az egyetlen magyar érdekeltje a kazahsztáni Almatiban zajló ökölvívó-világbajnokság szerdai negyeddöntőinek.


Harcsa még hétfőn, a kanadai Brody Blair fölényes legyőzésével biztosította helyét a legjobb nyolc között. Szerdán pedig - magyar idő szerint körülbelül 11.40-kor - az írek Európa-bajnokával, Jason Quigleyvel csap össze a biztos érmet jelentő elődöntőért.

A mindössze 20 éves, idén Eb-bronzérmes magyar bokszoló sorozatban harmadik világversenyén jutott be a legjobb nyolc közé (2012-es olimpia, 2013-as Eb), vb-n ugyanakkor most először.

Szántó Imre korábbi tanítványa, aki nyár óta Lukács Adorjánnal készül, eddig kirobbanó formát mutatott a tornán, hétfőn azonban a kontinensviadalon megsérült kézfejét ismét "elütötte egy kicsit". Elmondása szerint ugyanakkor nincs nagy gond, nem tört el, s nem is repedt meg semmije, kenőccsel kezelik, és szerdán nem fogja zavarni a meccsen.

Kedden testvére, Norbert (81 kg) nem bokszolt rosszul az idei Európa-bajnok ír Joseph Ward ellen, ám ellenfele jobb volt, s egyhangú pontozással nyert. Harcsa a találkozó után elmondta, nem érezte simának a meccset, de hosszú kihagyás után tért most vissza, ezért állóképessége nem tette lehetővé, hogy kezdeményezőbb legyen. Hozzátette: kontrabokszra építette a taktikáját, de így nem lehetett megverni az Európa-bajnokot.

A keddi három magyar közül előzetesen az idei Eb-n harmadik Varga Miklósnak (60 kg) volt a legnagyobb esélye a győzelemre, ám a hajdúsámsoni öklöző nagyon rosszul bokszolt a nem túl képzett indiai Vikash Malik ellen, így kiesett. A szupernehézsúlyú Bernáth István a hazai Ivan Dicsko ellen lépett ringbe, s nem tudta megszorongatni riválisát.

Magyar bokszoló világbajnokságon legutóbb 2009-ben szerzett érmet, akkor Káté Gyula lett harmadik a 64 kg-os kategóriában.

Videók