Nyitva az ajtó Adesanya előtt

Előbb azonban van egy kis dolga középsúlyban.


Israel Adesanya arra koncentrál, hogy felülmúlja Anderson Silvát, mint az MMA történetének legnagyobb középsúlyúja, de ez nem jelenti azt, hogy utoljára láttuk a UFC bajnokát súlycsoportot váltani.

Adesanya karrierje során még soha nem veszített mérkőzést középsúlyban. Az egyetlen szépséghiba az önéletrajzában egy félnehézsúlyú összecsapás 2021 márciusából, amiikor a UFC 259-en alulmaradt az akkori címvédő Jan Blachowicz ellen.

Bár a korábbi súlycsoportváltási kísérlete nem úgy sikerült, ahogyan azt tervezte, Adesanya menedzsere, Tim Simpson, aki a Paradigm Sports MMA alelnöke, elmondta, hogy jó esély van egy újabb divízióváltásra a későbbiekben. Sőt, Simpson szerint ügyfele nem csak egy súlycsoporttal feljebb léphetne, hanem megerősítette Adesanya korábbi elképzelését, miszerint kettővel feljebb, akár nehézsúlyban is harcolhatna.

„Említette, hogy vissza akar menni félnehézsúlyba. A legutóbbi alkalommal alulmaradt. De szerintem nagyon jól érezné magát újra ebben a divízióban, ha ezt szeretné csinálni. Ez tényleg csak rajta és Eugene-en (Bareman) múlik. De azt hiszem, előbb középsúlyban van dolga, amit el akar intézni. Azt mondja, hogy a korszakában mindenkivel meg akar küzdeni ebben a súlycsoportban, amit már majdnem meg is tett. Minden idők legnagyobbjaként akar bevonulni abba a súlycsoportba, és van lehetősége arra, hogy ott maradjon és tovább küzdjön. De az ajtó nyitva áll a félnehézsúly, sőt a nehézsúly felé is. Nehézsúlyban is ért el sikereket kick-boxban” - mondta Simpson az MMA Junkie-nak.

Cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép és fotók: Richard Heathcote/Getty Images

Videók