Nincs újabb kvóta tekwandóban

Patakfalvy Luca és Józsa Levente is vereséget szenvedett.


Patakfalvy Luca a nyitómeccsén, Józsa Levente pedig a második fellépésén kikapott a tekvondósok szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így egyikük sem szerzett kvótát a tokiói ötkarikás játékokra.

Patakfalvy, az MTK Budapest 20 éves sportolója - aki április elején, ugyancsak a bolgár fővárosban Európa-bajnoki bronzérmet nyert - szombaton a nők 57 kilogrammos küzdelmi kategóriájában a legjobb nyolc közé kerülésért lépett tatamira a görög Fani Tzeli ellen, és 14-1-re alulmaradt.

Józsa Levente, a TFSE 19 esztendős tekvondósa a második versenynap első mérkőzésén a romániai Simon Szabolccsal csapott össze a 68 kilósok mezőnyében és 23-3-as győzelemmel lépett tovább a legjobb 16-ba. A nyolcaddöntős mérkőzése azonban a végállomást jelentette a 2019-ben Eb-bronzérmes magyar számára: a kategóriában az első helyen kiemelt török Hakan Recber 19-6-ra diadalmaskodott felette.

A szófiai tornáról így egyedül a 18 éves Salim Omar vívta ki a magyar csapatból az olimpiai indulás jogát, miután a pénteki nyitónapon az 58 kilós kategóriában három győzelemmel a döntőbe verekedte magát, ami tokiói kvótát ért számára.

Borítókép: Facebook.com/HungarianTekwandoFederation

Sport365.hu - Több mint két évtized után szerzett Magyaroroszág olimpiai kvótát ebben a sportágban

Salim Omar döntőbe verekedte magát az 58 kilogrammos küzdelmi kategóriában a tekvondósok szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így kvótát szerzett a tokiói ötkarikás játékokra. Az MTK Budapest 18 éves sportolója - aki április elején, ugyancsak a bolgár fővárosban Európa-bajnoki címet szerzett - két győzelem után az elődöntőben is fölényesen nyert: a francia Cyrian Ravet ellen 38-12-es pontozással nyert.

Videók