Négyéves eltiltást is kaphat Conor Benn

A sportoló továbbra is azt állítja, ártatlan az ügyben.


A brit doppingellenes szervezet hivatalos vizsgálatot indít a Chris Eubank Jr. küzdelmét kisiklató Conor Benn drogteszt hibája miatt.

A brit bokszlegendák, Eubank Sr. és Nigel Benn fiai fellobbantották volna a történelmi családi rivalizálást, amely az 1990-es években az egész nemzet figyelmét magára vonta. Szerdán azonban veszélybe került a mérkőzés, amikor kiderült, hogy Benn drogtesztje pozitív lett klomifenre, miután augusztusban az Önkéntes Doppingellenes Szövetség tesztelte. Az anyagot, amelyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség betiltott, általában a nőknél a meddőség kezelésére használják, de férfiaknál növelheti a tesztoszteronszintet.

Mindkét bunyós és promóterük, Kalle Sauerland és Eddie Hearn szerették volna folytatni a gálát, de a brit bokszfelügyelet megtiltotta a mérkőzés megrendezését, ezt követően pedig hivatalosan is elhalasztották a párharcot. A The Times beszámolója szerint a brit doppingellenes hivatal hivatalos vizsgálatot indít. A WADA által elvégzett teszt technikailag kívül esik a nemzeti doppingszervezet hatáskörén. A UKAD emberei azonban együttműködést fognak kérni a WADA-tól és a Brit Ökölvívó Testülettől.

A mérkőzés elhalasztása után Benn a közösségi médiában bocsánatot kért a rajongóktól, és ragaszkodott ahhoz, hogy nem szedett tudatosan teljesítményfokozó szert. A 26 éves sportoló egyelőre nem reagált a hírre, miszerint hosszú eltiltás várhat rá.

További küzdősportos hírekért kattints a képre!

Borítókép: GettyImages

Videók