Muhammad Ali neve még mindig aranyat ér!

November végén a legendás tréner, Angelo Dundee több ereklyéjét is elárverezték. A legtöbbet Muhammad Ali két bokszkesztyűjéért fizették ki.


Minden idők egyik legjobb bokszedzője, Angelo Dundee február 1-jén tampai otthonában szívrohamot kapott, amelyet nem élt túl. Pár hónnappal később a tréner fia, Jim Dundee édesapja több ereklyéjét is elárverezte. A novemberi aukció két legjelentősebb darabja Muhammad Ali bokszkesztyűi voltak.

Angelo Dundee a legendás ökölvívótól megkapta a Sonny Liston elleni mérkőzésén viselt kesztyűit. Ali 1964. február 25-én a hetedik menetben ütötte ki a félelmetesnek hitt Listont, ezzel a győzelemmel felült a nehézsúly trónjára. Szintén a tréner birtokában volt Ali Joe Frazier elleni első mérkőzésén viselt kesztyűi is. Nos, az aukción a bokszkesztyűk 385,848 dollárért (közel 84 millió forint) keltek el!

Az aukció sikeres volt, ugyanis Angelo Dundee ereklyéinek az eladásából 1.3 millió dollár folyt be. Jim elmondta, hogy az összeg egy részét a Muhammad Ali Alapítvány kapja meg, míg a másik részből finanszírozzák Jim nővérének a kezelését, aki Sclerosis multiplexben (a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedése) szenved.

Videók