Mindenki Joshua döntésére vár

Hearn kiváncsian várja, hogy ki lesz Anthony Joshua ellenfele.


Hamarosan fontos döntést kell meghoznia Anthony Joshuának, aki minden bizonnyal lemond egyik világbajnoki címéről. Tavaly decemberben megrendezték a Joshua-Ruiz visszavágót, aminek során a brit ökölvívó visszanyerte a WBA/WBO/IBF világbajnoki öveket. Azt már a párharc előtt tudni lehetet, hogy a győztest komoly döntés elé fogják állítani.

Az IBF ágon Kubrat Pulev várja az esélyét, míg a WBO-nál a szintén Hearn által prómótált Oleksandr Usyk türelmetlenkedik.

Eddie Hearn tiszta vizet öntött a pohárba, s elárulta, hogy jelenleg a két szervezet döntésére várnak, akik elárulják kinek kell következnie a sorban.

Usyk a hírek szerint márciusban Dereck Chisora ellen lép szorítóba, az viszont nagy kérdés, hogy ez a találkozó addigra már egy WBO címmérkőzés lesz, vagy egy egyszerű nehézsúlyú csata az ukrán klasszis számára.

Usykra és a WBO övre egyébként Joseph Parker is pályázik, hiszen az új-zélandi csapat álláspontja szerint a két listavezetőnek kell mérkőzni a betöltetlen címért, ezeket a pozíciókat pedig az ukrán ökölvívó, illetve Parker foglalják el.

Sport365.hu - A világbajnok a show kedvéért hajlandó lemondani címéről

Anthony Joshua hajlandó feladni a négy nehézsúlyú világbajnoki címei közül egyiket, annak érdekében, hogy továbbra is szórakoztató maradjon a sportág. Andry Ruiz Jr tavaly júniusban óriási meglepetésre legyőzte a brit ökölvívót, akinek ez volt az első veresége pályafutása során. Ezt követően összeszedte magát a 2012-es olimpiai bajnok, aki nem sokáig habozott és már decemberben ragyogó teljesítménnyel visszahódította címeit.

Forrás: boxingnews24.com
Borítókép: Nick Potts/PA Images via Getty Images

Videók