Mikor tér vissza Deontay Wilder?

Tyson Fury? Dillian Whyte? Athony Joshua vagy Andy Ruiz Jr?


Deontay Wilder továbbra is alig várja, hogy visszatérjen a ringbe, miután a 2020-as éve igen nehéz volt.

A "Bronz Bombázó" tavaly elvesztette a régóta birtokolt WBC-címét az ádáz rivális Tyson Fury ellen Las Vegasban. Fury karrierje legjobb teljesítményét nyújtotta, és elpusztította Wildert, aki így megszerezte a bajnoki övet. Wilder egy harmadik összecsapást akart a "cigánykirállyal", hogy megbosszulja a sokkoló vereségét. De a koronavírus és az ökölvívás politikája okozta nehzéségek miatt nem jött léptre a megállapodás, és Fury tovább lépett. Wilder kijelentette, hogy jogi lépéseket fog tenni azért, mert nem jön létre a triológia harca Fury ellen, de ez kezd egyre valószínűtlenebb lenni, és a 35 éves ökölvívónak új tervet kell kitalálnia.

Sport365.hu - "Wilder lehet agykárosodást szenvedett"

A 31 éves Fury februárban a hetedik menetben kiütéssel győzte le 34 esztendős, akkori világbajnok riválisát azok után, hogy kettejük első mérkőzésén, 2018 decemberében döntetlen született. Az esetleges harmadik találkozó lehetőségét az előző meccsük szerződésébe belevették a felek, ám a körülmények és a kifogásuk miatt eddig ez nem jött létre.

Deontay Wilder újra harcolni fog Tyson Fury-val?

Wilder ragaszkodik hozzá, de közben már új ellenfelet is keresnek számára. Olyan pletykák is keringenek, miszerint visszavonulhat a sérülései miatt.

"A kétségbeesett idők kétségbeesett intézkedéseket tesznek szükségessé. Ez egy olyan sport, amelyet szeretek, és továbbra is ezzel fogok foglalkozni, és megmutatom benne nagyságomat. Nagyon sok mindent kaptam ettől a sportágtól és ezt viszonozni akarom. A politika azonban beleszólt a történésekbe. Bizonyos emberek nem akarják, hogy a harcosaik megküzdjenek nehezebb ellenfelekkel. Sok minden folyik a háttérben. A boksz piszkos üzlet."


Fotó: Al Bello/Getty Images

Ezeket a megjegyzéseket megelőzően Wilder elmondta, hogy bármikor szembenézne Fury-val, de úgy véli, hogy régi riválisa kihátrált a megállapodásból.

"Nem fogunk üldögélni és várni egy gyávára. Kötelezettsége lett volna, de elmenekült előle. Nem fogunk tovább várni, vissza kell térnem a ringbe. Sok rajongóm várja már, hogy újra harcoljak, és azt csináljam, amihez a legjobban értek. Szeptember óta készen állok, ám Fury nem teljesítette amit kellett volna. Segítettem neki, milliókat tettem a zsebébe, relevánssá tettem, most itt az ideje, hogy viszonozd."

Kivel harcolhat legközelebb Deontay Wilder?

Dillian Whyte miután márciusban kiütötte Alexander Povetkint kihívta Wildert. Whyte az Instagramon így fogalmazott: "Meg akarom büntetni Deontay Wildert. Az a gyáva ember tele van félelemmel."

Eközben Wilder megerősítette, hogy továbbra is reménykedik abban, hogy karrierje következő éveiben harcolni fog Anthony Joshuával és Andy Ruiz Jr-al.

"Tudod, azok ellen akarok harcolni akik a csúcson vannak, akikkel még nem küzdöttem, nem kóstolták meg az öklömet. Ezt akarom." Arra a kérdésre, hogy Joshua és Ruiz Jr a legfontosabb célpontok-e, Wilder így válaszolt: "Igen. Ki akarom takarítani a nehézsúlyt. Az emberek azt hiszik, hogy eltűntem, vagy abbahagytam az ökölvívást. Még nem!"


Fotó: AndyRuizJr/AnthonyJoshua Instagram/ Al Bello/Getty Images

Forrás: talksport.com
Borítókép: Steve Marcus/Getty Images

Videók