"Mike Tyson nem akart velem harcolni, mert félt"

Valószínűleg az egészségük érdekében az volt a legjobb döntés, hogy nem csaptak össze. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


Igazi parázs bunyó lett volna minden idők legfiatalabb, és minden idők legidősebb nehézsúlyú világbajnokának összecsapása, ami végül sosem jött össze.

Mike Tyson 20 évesen és 4 hónaposan Trevor Berbick ellen gyűjtötte be a nehézsúlyú világbajnoki címet, amivel a legfiatalabb nehézsúlyú bajnok lett.George Foreman pedig 46 évesen jutott újra a csúcsra. Michael Moorer kiütésével minden idők legidősebb bajnoka lett.


A két ökölvívót a legnagyobb ütők között tartják számon a boksztörténelemben. 
Tyson egy The Ring-nek adott interjújában kifejtette, hogy ezt a harcot meg akarta volna vívni:

"Legszívesebben George Foreman ellen harcoltam volna. Sok rajongó volt kíváncsi arra, hogy ki a legnagyobb ütő. Így vagy úgy, de szerettem volna véget vetni ennek a vitának."

 

Miért nem harcoltak?

Az alábbi nyilatkozat alapján úgy tűnik, hogy "Big George" volt az, aki a karrierje második szakaszában nem akart már nagyobb erőfeszítéseket tenni, hogy a csúcson maradjon. Ennek érdekében döntött úgy, hogy soha nem méri össze erejét Cus D'Amato tanítványával.

"Ez a srác rémálom volt a ringben. Nem akartam, hogy bármi közöm legyen hozzá, nem akartam Mike Tyson egyetlen porcikáját sem. Ő egy szörnyeteg volt. Baljával, majd jobbjával megüt, és folytatja. Az a fajta bokszoló volt, akit a rémálmainkban látunk, és amikor felébredünk azt mondjuk: Örülök, hogy ez csak egy álom" - mesélte az ESPN-nek.


Fotó: Omar Vega/HUBLOT via Getty Images

Foreman azonban megerősíti a másik oldalt is, miszerint Iron Mike sem akarta őt vetélytársaként.

"Nem akart velem harcolni, mert félt, hogy nem tud majd megverni. Azt mondta, hogy minél nagyobb valaki, annál nehezebben esik el."
 

Sport365.hu - Muhammad Ali legendás bunyója Foreman ellen Zaire dzsungelében

A Rumble in the Jungle (dübörgés a dzsungelben) egy történelmi ökölvívó-mérkőzés volt, melyet 1974. október 30-án játszottak az egykori Zaire fővárosában. Az összecsapáson az akkori nehézsúlyú világbajnok, George Foreman, és kihívója, a korábbi világbajnok, Muhammad Ali szállt a szorítóba. A '60-as '70-es évek a nehézsúly egyik aranykora volt, olyan karakterekkel mint Ali, Frazier, Foreman.

Sport365.hu - George Foreman megnevezte a boksztörténelem legnagyobb ütőit

George Foreman a történelem egyik legnagyobb nehézsúlyú ökölvívója, és ki más, ha nem ő ismerné a legjobban az ellenfelek közül a legnagyobb ütőket. "Big George" kétszer volt nehézsúlyú bajnok, és olimpiai aranyérmes. 1997-ben visszavonult, Foreman 76-5-ös profi bokszrekorddal fejezte be. Karrierje során számos nagy névvel harcolt, köztük Muhammed Ali, Joe Frazier és Evander Holyfieldel.

Sport365.hu - George Foreman megnevezte minden idők tíz legnagyobb bokszolóját

Foreman, akit szintén minden idők legnagyobb bokszolójának tartanak a második helyre Rocky Marcianót tette. A legendás John L Sullivan és Jack Johnson Foreman rangsorában a harmadik illetve a negyeidk helyre fért fel. A boksz történetének ikonikus alakja, Muhammad Ali meglepetésre csak az ötödik a rangsorban.

Borítókép:Denise Truscello/WireImage
Forrás: marca.com
 

Videók