Mike Tyson helyet fog szerezni a WBC rangsorában

Mauricio Sulaiman, a WBC elnöke sokakat sokkolt a mondataival.


Mauricio Sulaiman szerint Mike Tyson helyet fog szerezni a WBC rangsorában, ha szenzációsan tér vissza a profi boksz világába.

Sport365.hu - Mike Tyson 53 évesen is félelmetesen gyors - Videó

Mike Tyson rácáfolt a korára! Mint ismert egyre közelebb áll az 53 éves visszavonult ökölvívó, hogy visszatérjen, most pedig a kételkedőknek íme egy kis bizonyíték egy edzéséről. "Iron Mike" ezzel a videóval ferobbantotta a Twittert, amiben bemutatja, hogy a sebesége még mindig elképesztő. A videó mellé egy üzenet is járt: "Örökké rossz fiú maradok!"


Az 53 éves legenda bejelentette, hogy visszatér a sporthoz és jótékonysági mérkőzések keretein belül újra bokszolni fog. Tyson a történelem legfiatalabb bokszolója, aki minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka lett, amikor 1986-ban legyőzte Trevor Berbicket a WBC nehézsúlyú bajnoki címért.

A hírek szerint "Iron Mike" folytatja a triológiát Evander Holyfield bokszlegendával. Amikor Tyson visszatéréséről kérdezték Sulaimant, akkor ő a "sport és a WBC ikonjának" nevezte. A WBC elnöke még felvázolt egy olyan elképzelést is, hogy az 53 éves Tyson újra bekerülhetne a boksz szervezet ranglistájába, ha valóban visszatér.

Sport365.hu - Mike Tyson ismét kiszabadítja a benne rejlő bestiát - Videó

Egy brutális videó került elő a legendás Mike Tysonról, aki 53 évesen visszatér a ringbe, most pedig megnézhetjük milyen elképesztő formában is edz ismét. Tyson profiként 1986 és 2005 között vívott 58 mérkőzéséből 50-et megnyert - 44-et KO-val -, és hatszor szenvedett vereséget.


Sulaiman azt mondta a Stats Perfom Newsnak:
"Mike Tyson volt a legfiatalabb, aki világbajnok tudott lenni. Talán ő lesz a legidősebb is. Ő egy óriási legenda. A sport és a WBC ikonja. Bármikor kiüthet bárkit egy ütéssel. Tehát természetesen támogatni fogjuk. Nem szeretek spekulálni."

"Ez egy olyan téma, amely mindenkit érdekel. A bemutató mérkőzés csak egy dolog, ha visszatér, akkor engedéllyel kell rendelekznie, és alapos vizsgálatokon kell átesnie. Nem fogom megölni az álmokat. Nagyon támagatom Mike Tysont, megérdemli."

Sport365.hu - "Mike Tysonnak esélye sincs egy nehézsúlyú bokszoló ellen"

Ahogy arról már korábban írtunk, a legendás bokszoló visszatérhet a ringbe. Ezt bizonyítják azok a felvételek, amelyeket edzés közben készítettek róla. Sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon mi lehet a nagy visszatérés mögött? Anyagi okai vannak? Nos, erre próbálunk választ adni. Mike Tyson becslések szerint több mint 300 millió dollárt halmozott fel boksz karrierje során, de végül mindent elveszített.


"Először is meg kell értenünk, hogy mi ez. A biztonságnak prioritást kell élveznie. Nagyszerű látni, hogy a sportolók népszerűsítik a sportot. Mike Tysonnak nagyon bonyolult élete volt a bokszban. Most láthatjuk, hogy lefogy, aktív, egészséges, ami nagyszerű és támogatnunk kell. De látnunk kell, hogy ez valódi küzdelem lesz-e."

Sport365.hu - Íme Mike Tyson lehetséges ellenfelei

A korábbi nehézsúlyú világbajnok, Mike Tyson körül továbbra is megőrülnek a rajongók mióta bejelentette visszatérését. Biztos tehát, hogy nem lesz hiány szurkolókból az összecsapásán legyen az bárkivel is. Annak ellenére, hogy Tyson 2005-ben visszavonult úgy tűnik nem sokat kopott a tudása. Iron Mike elkezdett edzeni az MMA legendával, Rafael Cordeiróval és lehengerlő videókat látni az "öreg" edzéseiről.

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók