Mike Tyson brutális edzéstervvel készült meccseire - Videó

Elképesztő bokszólóról beszélünk.


Mike Tyson egyidőben "a legrosszabb ember a bolygón" névvel ellátott ember volt a földön, de ahhoz, hogy ez a ringben kijöjjön brutális edzésprogramban kellett résztvennie.

Mindössze 20 évesen és 4 hónaposan Tyson lett a legfiatalabb nehézsúlyú világbajnok, amikor is 1986 novemberében legyőzte Trevor Berbick-t a WBC címért folyó küzdelemben.

Tyson hihetetlen fizikummal rendelkezett, amely lehetővé tette a gyors és pusztítő ütéseit, de ezt hihetetlen mennyiségű munka árán tudta csak elérni. Minden napja 4 órakor kezdődött.

- 4 órakor ébredtem, majd 3-5 mérföldes kocogás
- Reggeli
- Sparring 10-12 menetes
- Tornagyakorlatok
- Ebédszünet
- Hat menetes sparring
- Tornagyakorlatok
- Árnyékboksz technikára összpontosítva
- Tornagyakorlatok
- Vacsora
- Bicikli gyakorlat a lehüléshez
- Tanulmányozni a harcokat, felvételeketÉrdekesség, hogy 2018-ban is visszatérnek a régi módszerekhez, hiszen Anthony Joshua éppen ugyanazt a gyakorlatot végezte, mint anno Mike Tyson. 2017-ben Joshua elismerte, hogy számára Tysona a csúcs, és semmi esélye nem lett volna ellene.

KO KINGS on Twitter

Anthony Joshua doing Mike Tyson's intense neck workout https://t.co/rCihw1s0in


"Mike Tyson megvert volna. Semmilyen módon nem tudtam volna legyőzni a fickót. Egy vadállat volt. Minden tiszteletet megérdemel. A mai napig emlékszem a 21 éves Tysonra, annyira jó volt, és akkora hatással volt a bokszra és az egész sportágra, hogy az hihetetlen."

 

Forrás: sportbible.com
Borítókép: Focus on Sport via Getty Images

Videók