Mike Tyson 17 éves korában volt utoljára ilyen formában

A legenda hamarosan visszatér.


Mike Tyson szerint tizenéves kora óta nem volt ilyen kevés a súlya, mint most, amikor is egy jótékonysági mérkőzés keretein belül ringbe lép Roy Jones Jr. ellen.

Az 54 éves Iron Mike és az 51 éves Hook kapitány a Los Angeles-i Staples Centerben csapnak össze. Tyson 15 éve bokszolt utoljára Kevin McBride ellen, de most újult erővel és hihetetlen lendülettel hozta magát ismét formába.

Sport365.hu - Mike Tyson brutalitása már 15 évesen megmutatkozott

1981-ben Joe Cortez ellen vívott a junior olimpiai aranyéremért. Tyson ekkor 15 éves volt. A döntő mérkőzés nem tartott tovább 8 másodpercnél. Tyson, aki ekkor még Kid Dynamite becenéven futott, egy brutális kiütéssel fektette el ellenfelét. Lábmunkája és ütőereje már ekkor egy felnőtt versenyzőjével vetekedett.

Az elmúlt hónapokban a közösségi média tele volt vele kapcsolatos inspiráló felvételekkel, miszerint újra edzésbe állt és készen áll a visszatérésre.

"Utoljára 17 vagy 18 éves koromban voltam ilyen súlyban. Nagyon boldog vagyok azzal, amit elértem. Elképesztő formában érzem magam, készen állok a küzdelemre! Ezt az érzést nem tudom elmondani szavakkal. Addig csinálom, amíg bírom, és bízom benne, hogy majd elmondhatom, sokkal többet adtam, mint amennyit elvettem a sportágtól."

Sport365.hu - Mike Tyson: Az első edzésvideó után egy hétig ágyban voltam

Mike Tyson elárulta milyen formában volt a visszatérése előtt, majd azt állította, hogy hét napra volt szüksége az ágyban a felépülésre az első megjelent Instagram-videó után, amelyen az edzését mutatták be. Az év elején a korábbi nehézsúlyú világbajnok azzal keltette fel a bokszrajongók figyelmét, hogy egy edzésvideót poszolt a közösségi oldalára, majd utalt a ringbe való visszatérésre.

Tyson ellenfele, Jones csak 2018-ban vonult vissza egy lenyűgöző karrier után, de Iron Mike edzésvideói még őt is meghökkentették.

"Fantasztikusan nézett ki a felvételeken. Nagyon büszke voltam, amikor láttam, hogy így összeszedte magát. A legtöbb fickó 54 éves korában nem veszi rá magát ilyenre. Elképesztő azt látni, hogy Mike ennyi idő után így üti a bokszzsákot. Fenomenális. Mi egy igazi őrültek vagyunk."

Sport365.hu - Tyson: A gyerekeim úgy gondolják, hogy le kellene ülnöm az öreg seggemre

Szeptember 12-én, Los Angelesben rendezik meg a volt nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok Mike Tyson és a korábban öt súlycsoportban is vb-övet szerző Roy Jones bemutató mérkőzését. A most 54 éves Tyson és az 51 éves Jones Jr. döntésében sokan kételkednek, hogy vajon bölcs dötést hoztak-e, amikor bejelentették a visszatérésüket.

Sport365.hu - Mike Tyson elektrosokk-terápiával készíti fel magát a harcra

Mike Tyson belement abba, hogy elektrosokk-terápiát kapjon annak érdekében, hogy ez segítse a fájdalom elviselését, miközben edzés közben a visszatérésre koncentrál. Szeptember 12-én, Los Angelesben rendezik meg a volt nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok Mike Tyson és a korábban öt súlycsoportban is vb-övet szerző Roy Jones bemutató mérkőzését.

Sport365.hu - Mike Tyson ismét pofozkodós kedvében volt - Videó

Az 54 éves legenda november 28-án tér vissza Roy Jones Jr-el ellen, aki addigra remek formába szeretne kerülni. Iron Mike a közösségi médián keresztül kommunikál folyamatosan a rajongóival, és most is egy edzésvideóval jelentkezett. Az egykori világbajnok hétről-hétre egyre lenyűgözőbb formában van.

Sport365.hu - Mike Tyson ismét megvillantotta pusztító öklét - Videó

A legendás volt nehézsúlyú világbajnok 54 éves korában a visszatérésen gondolkozik jótékonysági mérkőzések keretein belül. A bejelentés óta folyamatosan nagyszerű formában tartja magát, és most úgy tűnik, egyre jobb és jobb lesz. Legutóbbi videójában Tyson épp azt mutatja meg, ahogy összetöri ellenfele párnáit.

Sport365.hu - Tyson és Roy Jones Jr. is csalódott

Mike Tyson és Roy Jones Jr. is bosszankodik a jótékonysági mérkőzés szabályain, mivel a kétperces menetek a nőknek szólnak inkább. A két örök bokszoló egy virtuális sajtótájékoztatón vett részt csütörtökön, mielőtt november 28-án, a Los Angeles-i ikonikus Staples Centerben zárt ajtók mögött egymásnak esnének.

Forrás: talksport.com
Borítókép: talksport.com

Videók