Mennyit keres a nagy viszatérő Mike Tyson?

Mennyi pénze van a bokszlegendának? Eláruljuk. - Top 2020: Ezt is sokan olvasták idén a Sport365 oldalán.


Mike Tyson a történelem legnagyobb bokszolója - vitathatatlanul a legnagyobb, ráadásul most már újra bizonyított a ringben is.Sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon mi lehet a nagy visszatérés mögött? Anyagi okai vannak? 

Nos, erre próbálunk választ adni.

Mike Tyson becslések szerint több mint 300 millió dollárt halmozott fel boksz karrierje során, de végül mindent elveszített.

A Forbes számításai szerint karrierjének összes bevétele azonban akár a 685 millió dollárt is elérheti. Tyson nettó vagyonát 2020-ban viszont már csak 3 millió dollárra becsülik.

Hogyan veszítette el Mike Tyson a vagyonát?

Mint sok sportszupersztár, Tyson is olyan gyorsan költötte el a pénzét, ahogyan azt megszerezte. Hatalmas drága házakat, hihetetlen autókat és akár kedvtelésből tartott tigriseket is vásárolt. Szórta a pénzt. A házasságai is sokba kerültek, ugyanis kétszer elvált, jelenleg a harmadik házasságában él, összesen nyolc gyermeke született.

Sport365.hu - Tyson: Össze szerettem volna verni az ezüsthátú takonydobozt

Mindebből a későbbiekben akadtak is problémái Mike Tysonnak. Egyszer például 250 000 dollárt fizetett egy nőnek, amiért bemászott a hölgy a kerítésén, viszont épp a tigris ketrecében találta magát. Az egyik tigris rátámadt, ami szét is roncsolta a karját. In 1996, actress and comedian Roseanne Barr visited boxer Mike Tyson at his estate for Inside Edition.

Három évet töltött börtönben, miután 1992-ben elítélték nemi erőszak vádjával. 2003-ban Tyson csődött jelentett, és az a hír keringett róla, hogy 23 millió dolláros adósságot halmozott fel.

Hogyan hozta helyre mégis a pénzügyeit, és hogyan keres most?

Tyson számos filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet, az egyik legemlékezetesebb a Másnaposok című filmszerepe, ahol az első és második részben is önmagát alakítja. Még saját animációs TV-műsort is rendezett, melynek címe Mike Tyson Mysteries. A közelmúltban vágott bele egy újabb projektbe, Hotboxin ' with Mike Tyson címmel egy nagyon népszerű harci sporttal kapcsolatos podcastot készít.


Tyson emlékezetes szerepet kapott a Másnaposok című film első és második részében (Fotó: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

De a valódi bevételeit Tyson a kannabisznak köszönheti.

Saját birtokán, a Tyson Ranchen termeszti és értékesíti a kannabiszt gyógyászati felhasználásra. Sajtóhírek szerint a Tyson Ranch havonta több mint 500 000 dollár értékű "gyógynövényt" értékesít, miközben maga Mike Tyson is 40 000 dollár értékű dohányt füstöl el a vendégeivel.

A visszatérés is sok pénzt hozhat a számlájára, meglátjuk, hogyan fog állni a nagy újrakezdés után.

A legtöbben úgy gondolják, ötvenen túl is van keresnivalója Mike Tysonnak a szorítóban, tehát lehet, hogy onnan is csordogál újra a jövőben egy "kis" bevétel.

Borítókép: Joe Scarnici/Getty Images for Triller

Forrás: The Sun, MTI

Videók