Megvan Joshua következő ellenfele - hivatalos!

Hivatalos: a brit szupertehetség Anthony Joshua (17-0, 17 KO) a mexikói-amerikai Éric Molina (25-3, 19 KO) ellen teszi kockára nehézsúlyú IBF-övét december 10-én, Manchesterben - jelentette be a bokszoló menedzsmentje kedd délután.


Joshua a bejelentés kapcsán azt mondta, hogy a Manchester Arenában sorra kerülő ütközet pályafutása eddigi legnagyobb erőpróbája lesz.

A brit sztár az eredeti tervek szerint a súlycsoport korábbi uralkodójával, Vlagyimir Klicskóval (64-4, 53 KO) mérte volna össze erejét második címvédő mérkőzésén, de végül különböző okokból nem sikerült megegyezni a két csapatnak.

A manchesteri gála friss posztere:

A 34 éves Molina, aki tavaly júniusban a WBC-világelső Deontay Wilder (37-0, 36 KO) ellen már egyszer - sikertelenül - próbálkozhatott világbajnoki címet szerezni, kapott az alkalmon, és készülhet karrierje legnagyobb dobására.

Molina idén egyszer bokszolt, áprilisban, és jó eséllyel pont a megfáradt egykori félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok Tomasz Adamek (50-5, 30 KO) ellen aratott kiütéses győzelmének köszönheti az újabb nagy lehetőséget.

Így készül Joshua - egy kis ízelítő:

Videók