Megérkezett az utánpótlás! – Khabib unokatestvére debütált a UFC-ben

Ismerősnek mondható, hátsó fojtással győzte le ellenfelét az ifjú titán.


Khabib Nurmagomedov, a UFC egyik legjobbja is ott volt a ketrec szélén, amikor unokatestvére, Umar Nurmagomedov (13-0) debütált a UFC-ben. A 31 Sergey Morozov (16-4) volt az ellenfele, akit a második menetben egy hátsó fojtással győzött le.

Az első menet visszafogottan indult, mindkét harcos tesztelte a másikat, de már az elején kiderült, hogy Umarnak remek lábmunkája van. Két percbe telt, míg unokatestvére védjegyét elővéve leterítse ellenfelét, és átvegye az irányítást Morozov felett. A 31 éves harcos egy rövid időre ki tudott ebből törni, de Nurmagomedov ismét leterítette, de ekkor a gong megmentette az kazahsztánit. Khabib sokszor őrjöngött a ketrec szélén, és arra ösztönözte unokatestvérét, hogy fejezze be a mérkőzést. Valahányszor Morozov megpróbált támadást indítani Umar ellen, a 24 éves fiatalember megtalálta a módját, hogy kivédekezze azokat. Majd Umar Morozov mögé keveredett, akit egy hátsó fojtással le is győzött.


Fotó: Mike Roach/Zuffa LLC/Jeff Bottari/Zuffa LLC

Khabib örült unokatestvére győzelmének, és azonnal belépett a ketrecbe. Vigasztalta unokatestvére ellenfelét, majd újra oda fordult az öreg csapattársához, Daniel Cormierhez, aki a küzdelem utáni interjút készítette. Khabib az unokatestvérének fordított, amikor Cormier interjút készített vele, és azt mondta, hogy örül, hogy pontosan ugyanúgy nyert, mint rokona. Khabib kilenc évvel ezelőtt, hátulról szintén fojtással győzött, igaz, egy menettel hamarabb, mint unokatestvére.

Forrás: talksport.com
Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Videók