Mayweather továbbra is legyőzhetetlen, megint megverte Maidanát

A világ jelenlegi legjobb bokszolójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. májusi sikere után ismét legyőzte az argentin Marcos Maidanát, s ezzel megvédte a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoki címét, illetve a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki övét.
A továbbra is veretlen, 47 győzelmet számláló amerikai öklöző néhány hónapja egy látványos mérkőzésen, többségi pontozással győzött, ezúttal viszont mindhárom pontozó jobbnak látta riválisánál.

A 12 menetes összecsapás nagy részében Mayweather akarata érvényesült a ringben, szépen mozogta ki vetélytársát, s ugyan Maidanának is voltak felvillanásai, az amerikai végül 115-112, 116-111, 116-111-es pontozással nyert.

A találkozót a nyolcadik menetben egy kisebb incidens akasztotta meg, miután Mayweather azt jelezte a bírónak, hogy riválisa megharapta a csuklójánál. A bíró végül továbbengedte a harcot, miután nem látta nyomát a harapásnak, ugyanakkor az amerikai sztárbokszoló még a meccs után is panaszkodott az argentinra, akit már az első meccsük után is "piszkos öklözőnek" nevezett kisebb szabálytalanságai miatt. Maidanát később sorozatos szabálytalankodásért pontlevonással sújtott a mérkőzésvezető, ám a hajrában Mayweather is mélyet ütött egyszer.

"Összeszedtem néhány kisebb duzzanatot, horzsolást, de alapvetően apám tanácsait követve arra figyeltem, hogy pontosan üssek, viszont engem ne találjon el Maidana" - mondta a találkozót követően Mayweather, aki sokkal kevesebb ütést indított riválisánál (326-572), mégis jóval többször talált (166-128).

A Las Vegas-i MGM Grand Kaszinóban rendezett összecsapással Mayweather 32 millió dollárt keresett.

Videók