Magyar Kinga és edzője, Simon Zsolt: Megvan a cím, jöhet a pihenés

Exkluzív interjú az újdonsült WBC nagyváltósúlyú Francophone világbajnokkal és edzőjével.


Bacskai Balázs WBO nagyváltósúlyú bajnoki címét igyekezett megvédeni, Krämer Péter és Görbics Gábor pedig egy döntetlen után ismét megmérkőzött egymással a betöltetlen középsúlyú magyar-bajnoki címért.

Sport365.hu - Bacskai megvédte a címét! - Nem volt kérdés!

Kovács Pál bemutatkozott profiként, de nem ilyen győzelemre számított. Ellenfele, Ericles Torres sérülés miatt az első menet után feladni kényszerült a találkozót. „Nem így szerettem volna nyerni, nagyon sajnálom, hogy megsérült az ellenfelem. A győzelem miatt természetesen boldog vagyok, és úgy érzem az első menetben domináltam is.

A szeptember 3-i budapesti eseményen még egy címmeccs kapott helyet, hiszen Magyar Kinga a WBC váltósúlyú Francophone címéért húzott kesztyűt a szerb Olja Kljajic ellen. A Global Sport Event versenyzője korábban már bokszolt nemzetközi címmérkőzést, ám ez eddig a legrangosabb öv amiért ringbe szálhatott.

Magyar Kinga a WBC nagyváltósúlyú Francophone címéért húzott kesztyűt a szerb Olja Kjajic ellen. Az első menetben Kinga egyértelműen dominált, a szerb ellenfele még nem találta a ritmust. A második menet is egyértelmű volt, ekkor úgy tűnt, ez a mérkőzés nem fog végig menni. A harmadik menet sem hozott sok újdonságot, Kinga tanárian bunyózik, Olja nem találja az ellenszert ellene, aki a negyedik menet végére, már alig áll a lábán. Olja nem bírta folytatni a találkozót a szünet után! Magyar Kinga a WBC bajnoka!

Fotók: Sport365

Videók