Ligeti Dániel a 8 közé jutott - Frissítve

A vigaszágon sem folytathatja a minszki Európa Játékok birkózóversenyén.


A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel egy győzelem után a negyeddöntőben kikapott és a vigaszágon sem folytathatja a minszki Európa Játékok birkózóversenyén.
 
A szombathelyiek nehézsúlyúja kiválóan kezdte szereplését, a 16 között a német Nick Matuhin legyőzése nem jelentett számára problémát. A többszörös Európa-bajnoki érmes magyar az első menetben riválisa passzivitását követően került egypontos előnybe, majd a másodikban egy szép mögékerüléssel 3-0-ra növelte előnyét, melyet biztosan őrzött meg a végéig.
 
A negyeddöntőben már egy lényegesen komolyabb rivális, a 2015-ös világbajnokság ezüstérmese, az azeri Jarmaladdin Magomedov volt Ligeti riválisa, ám öt és fél percig nála is jobbnak bizonyult.
 
Az első menetben az azerit intették, ám a szünetre mégis Magomedov ment 2-1-es előnnyel, mivel kevéssel a menet vége előtt ellenfele mögé került.
 

Ligeti Dániel nem folytathatja a vigaszágon
 
Ettől az egy megingástól eltekintve Ligeti Dániel tűnt magabiztosabbnak, s a második három perc közepén le is vitte, majd gyönyörűen megpörgette ellenfelét (5-2). Ezután egy percen át Magomedov eredménytelenül próbálkozott, ám 30 másodperccel a vége előtt Ligeti szinte beesett alá, az azeri pedig mögé tudott kerülni, majd az utolsó másodpercekben újra levitte Ligetit, így megfordította az állást.
 
"Nehéz mit mondani, mert ez sorozatban a harmadik verseny, amin Dani győztes helyzetből az utolsó másodpercekben veszített. Ennek nyilván oka van, amit ki kell derítenünk" - mondta letörten az MTI-nek Dvorák László szabadfogású kapitány.
 
Az azeri versenyző az esti elődöntőben kikapott a georgiai Givi Matcarasvilitől, azaz Ligeti számára befejeződött a verseny.

 
Fotó: Getty Images
Forrás: MTI
 

Videók