Lewis: Haye megállíthatja a lomha Vitalij Klicskót!

Az egykori nehézsúlyú világbajnok, Lennox Lewis ismét hallatott magáról. A visszavonult ökölvívó elmondta, hogy honfitársának, David Hayenek minden esélye megvan arra, hogy legyőzze Vitalij Klicskót.


David megakar küzdeni a nagyobbik Klicskoval, aki a véleményem szerint kellemetlenebb és nehezebb ellenfél, de talán több esélye lenne egy olyan bokszoló ellen, aki nagyon rosszul mozog lábon. – mondta Lennox Lewis. Az egykori nehézsúlyú világbajnok elmondta, hogy az idősebbik Klicsko szép lassan nagypapakorba lép (41 éves lesz júliusban). Az ”Oroszlán” becenévre hallgató Lewis szerint Vitalij (44-2 40 KO) az elmúlt mérkőzésein nagyon gyenge volt lábon és inkább a fizikai adottságainak köszönheti a győzelmeit.

Mint ismert David Haye múlt hónapban arról beszélt, hogy mindenben megegyezett a Klicsko-csapattal, majd Vitalij leszögezte, hogy még semmilyen szerződést sem írtak alá, de szívesen megküzdene Haye-el, aki tavaly visszavonult. A dolgokat tovább csavarta a Klicsko-testvérek menedzsere, Bernd Boente, aki kijelentette, hogy Vitalij visszavonul, ha megnyeri a főpolgármesteri választást Kijevben.

A mérkőzést egyelőre nem jelentették be, de minden bizonnyal az idei év végén, vagy a következő elején megrendezik ezt az összecsapást. Érdekesség, hogy negyvenhat esztendős Lewis felajánlotta segítségét Hayenek. Mint ismert Lewis 2003. június 21-én összecsapott Vitalijjal és egy meglehetősen vitatott mérkőzésen le is győzte az ukrán bokszolót.

Videók