Lennox Lewis: Van még néhány befejezetlen ügyem...

Mike Tyson? Riddick Bowe? Vagy esetleg valaki más lehetne az ellenfele?


Úgy tűnik, hogy Mike Tyson újra éhes, és alig várja, hogy ismét ringbe lépjen - Ezzel meghozta más legendáknak is azt a bizonyos étvágyat.

Sport365.hu - Mike Tyson nem tudta kiütni Roy Jones Jr.-t

Mindkét ökölvívó komolyan vette a felkészülést, hogy a legjobb formájukat hozhassák a Los Angeles-i ütközetben. Az 54 éves Tyson arra törekedett, hogy közel férkőzhessen 51 éves ellenfeléhez, és bevihesse a védjegyévé vált felütését, ami fénykorában sokszor a mérkőzés befejezéséhez segítette őt. Jones pedig a lábmunkájában bízott, hogy kimozogja a nagyobb ütőerővel rendelkező Tysont.

Tyson hónapokat töltött azzal, hogy ismét kiváló formába hozza magát, és visszatérjen egy jótékonysági mérkőzés keretein belül Roy Jones Jr. ellen. Ezt követően mindkét fél kijelentette, hogy adománygyűjtés céljából ugyan, de szívesen folytatnák még a harcot. Tyson azt állította, hogy kész lenne "kéthavonta egyszer" küzdeni valaki ellen.

"Ez jobb, mint bajnoki címért harcolni. Most humanitáriusok vagyunk. Valami jót tehetünk a világért. Versenyképes vagyok, egyszer 15 mérkőzést vívtam egy év alatt."

Sport365.hu - Egyszer már elverte Mike Tysont, most újra kihívta

Buster Douglas egy második összecsapást szeretne Mike Tysonnal, miután látta, hogy a múlt héten visszatért a ringbe Roy Jones Jr ellen. Tyson az összecsapást követően így értékelte a Staples Centerben zajlott ütközetet: "Eltaláltalak néhány jó ütéssel és te kibírtad azokat, ezért tisztellek téged. A két perces meneteket néha három percesnek éreztem, de végig bírtam a mérkőzést.

Jones Jr. szívesen benne lenne egy Tyson elleni visszavágóban, azonban az 54 éves legendának közben akadtak több kihívói is. Az első számú jelölt, Evander Holyfield. Az a Holyfield, akinek a füléből egy kis darabot leharapott Tyson 1997-ben most üzent a közösségi médián keresztül, hogy készen áll a harcra Tyson ellen.

"Harcolni akarok Mike-al. Nyitott vagyok egy ilyen összecsapásra, és tudom, hogy 57 évesen jól akarok teljesíteni. Határozottan tudom kezelni őt. De ehhez az kell, hogy Mike is akarja ezt a találkozót. Ki kell találnunk valamit. Nem arról van szó, hogy ki ver meg kit, hanem, hogy megmutassuk az embereknek, hogy korunk legnagyobb harcosai voltunk."

Sport365.hu - Hoppá! Holyfield kihívta Mike Tysont

Újabb veterán nehézsúlyú ex-bokszvilágbajnok lépett színre Evander Holyfield személyében: az 58 esztendős amerikai kihívta az idén önmagát szintén reaktiváló honfitársát, az 54 éves Mike Tysont, hogy harmadszor is verekedjenek meg a ringben.


Fotó: Al Bello/Getty Images

Tyson egykori riválisa, Lennox Lewis szintén elárulta, hogy elgondolkozhat ő is egy esetleges visszatérésen. Lewis 2002-ben kiütötte "Iron Mike-ot", szóval egy esetleges visszavágó is összejöhetne.

"Nagyon szórakoztatónak tűnik. Mike Tysont öröm nézni. Mike sokféle dolgot csinált, például birkózott, színészkedett, sőt saját egyszemélyes zenekari műsora is volt. Tehát tudja, hogyan kell szórakoztatni az embereket, tudja, mit kell tennie ezekben a helyzetekben."


Fotó: Rodin Eckenroth/Getty Images

"Megnéztem azokat az ökölvívókat, akik visszatértek, és a legtöbben csak azért tették, mert nincs más dolguk. Az emberek folyamatosan kérdezgetik, hogy "Hé mikor lesz legközelebb egy meccsed?" De ez így rosszul fest. Ezért mindig úgy döntöttem, hogy távol maradok ettől. De ha ez egy helyes célért megy, visszatérhetek. Beszéltek arról, hogy Riddick Bowe még mindig szeretne ellenem harcolni, így van még néhány befejezetlen ügyem."

Forrás: talksport.com
Borítókép:Chris Polk/FilmMagic/Joe Scarnici/Al Bello/Allsport/Getty Images

Videók