Lennox Lewis: „Tyson először megpróbált megölni”

Lennox Lewis emlékezett vissza a régi szép időkre, amikor is nemes egyszerűséggel berobbant a fiatal Mike Tyson közéjük, s egyértelműen kiemelkedett a korosztály többi bokszoló közül.


Lennox Lewis első emlékei Mike Tysonnal kapcsolatban mosolyra fakasztja az embert, azonban ezt a vigyort nagyon gyorsan letörölte az "Iron Mike" becenévre hallgató ökölvívó.  Lewis és Tyson végül 2002-ben küzdöttek egymás ellen, de akkor már karrierjük elhomályosodni látszódott, miközben pályafutásuk elején volt, hogy együtt edzettek. Azon a mérkőzésen egyébként Lennox a nyolcadik menetben kiütötte Tysont és megvédte a WBC és az IBF profi nehézsúlyú ökölvívó bajnoki címét.

„Emlékszem megnyertem a junior világbajnokságot a Dominikai Köztársaságban, majd elgondolkoztam, hogy milyen is ez az amerikai csapat. Feltettem a kérdést, hogy ők küldték volna a legjobb csapatot?" - kezdte mondandóját a visszavonult angol-kanadai bokszoló.

„Majd azt a választ kaptam, hogy igen, de van egy srác, aki nem szereti a terveket és a menedzsere sem. Majd, amikor először találkoztam Tysonnal, egy igazán kedves srácnak ismertem meg, meghívott a szobájába, és megmutatott nekem néhány régi összecsapást, amit még soha nem láttam.”

A korábbi WBC, IBF, IBO világbajnok úgy folytatta, hogy minden megváltozott, amikor beléptek a ringbe.

„Az első napon az edzőteremben, amikor megszólalt a gong, egyszerűen nekem rontott és megpróbált megölni. Nyilvánvalóan kipróbáltam pár Muhammad Ali kombinációt, és próbáltam távol tartani magamtól, de az első nap tényleg hektikus volt, majd a második nap is.”

Forrás: Sportbible.com
Borítókép: Nick Potts - PA Images/PA Images via Getty Images

Videók