Lennox Lewis beszólt a Klicsko-testvéreknek

Az elmúlt hetekben több egykori nehézsúlyú világbajnok is nyilatkozott a Klicsko-testvérekről, akik a súlycsoport egyeduralkodói lettek. Mike Tyson után most Lennox Lewis találta meg az ukrán bokszolókat.


A királykategória jelenleg halott. A Klicsko fivérek és az kihívóik csak a zsebüket akarják megtömni. Az ellenfeleiket illetően semmi előrelépést nem mutatnak, ezeket a bunyósokat még kesztyűpartnernek sem alkalmaztam volna. – mondta egyik nyilatkozatában Lennox Lewis. Mint ismert a negyvenhat esztendős brit ökölvívó 2003. június 21-én összecsapott Vitalijjal és egy meglehetősen vitatott mérkőzésen győzte le az ukrán bokszolót. A hatodik menet után állították le az összecsapást és kihirdették Lewis TKO győzelmét. Vitalij bal szemöldöke olyannyira felszakadt, hogy le kellett léptetni.

Lewis kritizálni tud, azonban a visszatéréséről hallani sem akar: – Az emberek arra kértek, hogy térjek vissza és álljak ki valamelyik Klicsko ellen. Ez sajnos lehetetlen, 46 éves vagyok, aki 8 évvel ezelőtt visszavonult, úgyhogy a válaszom nem, nem fogok visszatérni. – mondta a boxingnews24.com-nak az ”Oroszlán” becenévre hallgató Lewis.

Ami a Klicsko-testvéreket illeti. Vlagyimir (57-3 50 KO) minden bizonnyal Washingtonban az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) hivatalos kihívójával Tony Thompsonnal (36-2 24 KO) fog mérkőzni. Vitalij (44-2 40 KO) jelenleg David Haye-el (25-2 23 KO) tárgyal, de vállsérülése miatt csak az év végén, vagy a következő elején fog ringbe lépni.

Videók