Legendák tippelték meg a Joshua-Fury párharc győztesét

Már alig várják az emberek, hogy ringbe lépjen a két ökölvívó egymás ellen. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


Mike Tyson, Wladimir Klitschko és Floyd Mayweather azon bokszlegendák közé tartozik, aki már megtippelték ki fogja megnyerni az Anthony Joshua vs. Tyson Fury mérkőzést.

A profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Anthony Joshua kiütéssel nyert kihívója, Kubrat Pulev ellen Londonban. Joshua, aki egy vereség mellett a 25. győzelmét aratta, az ütközet után üzent honfitársának, Tyson Fury-nek, a Boksz Világtanács (WBC) bajnokának, hogy legközelebb vele csapna össze. A címzett nem sokkal később a Twitteren jelezte, hogy készen áll a címegyesítő mérkőzésre, amire várhatóan 2021-ben kerülhet sor.

Sport365.hu - Kiütés! Joshua legyőzte Pulevet Londonban

A profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Anthony Joshua kiütéssel nyert kihívója, Kubrat Pulev ellen Londonban. Hiába a felkészülés, Joshua földbe tiporta ellenfelét. Előzménycikkeink a mérkőzés kapcsán: Sok szem már a jövő évi Anthony Joshua és Tyson Fury közötti brit címegyesítő mérkőzésre fókuszál, ám Kubrat Pulev megálljt parancsol.

Mindeközben számos legenda már elkezdte a jóslatokat, miszerint ki lesz a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok.

Mike Tyson: Fury
„Fury a világ legjobb nehézsúlyú bajnoka, az én uralkodásom óta. Ő az a férfi, aki győzni fog, nem érdekel, más mit mond.”

George Foreman: Fury
„Az a fiú, Tyson Fury, minden címet bezsebel majd. Őszinte leszek veled, egyszerűen nem látom, hogy Joshua meg tudná őt verni.”

Roy Jones Jr: Fury
„Azt hiszem egy rendezvényen találkoztam Fury-val, amikor azt mondatam neki: Ha csak öt évre elkötelezed magad az ökölvívásnak, meg fogsz lepődni, hogy kiket fogsz megverni. Nagyon szeretem őt, örülök neki és büszke vagyok rá, hogy képes volt idáig eljutni. Úgy látom, hogy ő az esélyes, és jó harcot fogunk látni Joshua ellen.”


Fotó: Richard Heathcote/Getty Images

Wladimir Klitschko: Joshua
„Joshua kiváló sportoló, nagyszerű harcos, olimpiai bajnok. Ami a legfontosabb: remek fickó, aki tökéletesen viszi a nehézsúlyú bajnok fáklyáját. Büszke vagyok arra, hogy barátnak hívhatom, pedig mi riválisok voltunk. Azt hiszem és kívánom, hogy végül Joshua egyesítse az összes övet.”

Floyd Mayweather: Joshua és Fury
„Anthony Joshua egy pokolian jó harcos, de Tyson Fury is. Nem számít, ki nyer, ha nem kapok érte fizetést, akkor nem az én dolgom.”

Sport365.hu - Ebben az évben már nem lép kötelek közé Tyson

A 32 éves brit ökölvívónak február óta nem volt meccse. Akkor Las Vegasban kiütéssel legyőzte az amerikai Deontay Wildert és elhódította a WBC övét. Később a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetősége címvédő összecsapásra, nyáron pedig a menedzsmentje azt közölte, hogy decemberben rendezhetik meg a két bokszoló harmadik mérkőzését.

Forrás: sportbible.com
Borítókép: Getty Images

Videók