"Kovaljov jobb lesz, mint valaha, és vissza fog vágni Wardnak"

A felnehézsúlyú Szergej Kovaljov profi pályafutása első vereségét szenvedte el a múlt hétvégén Andre Ward ellen, és mindhárom övét oda kellett adnia a veretlen amerikainak. Az orosz bokszcsillag visszavágót szeretne áprilisban, amelyen már nem hagyná, hogy kicsússzon a kezéből a győzelem.


Azóta is vita tárgya a november 19-én lejátszott Sergey Kovalev vs. Andre Ward találkozó. A meccs első fele inkább az orosz bokszolóé volt, még padlóztatta is riválisát a második menetben, Ward azonban az összecsapás második félidejében feljött, olyannyira, hogy a pontozók őt látták végül a találkozó győztesének. Ezzel a véleménnyel a nagyközönség döntő többsége nem ért egyet, az orosz bokszoló csapata pedig már jelezte is, hogy élni kívánnak a szerződésben foglalt visszavágó opcióval, mégpedig azonnal. Ward erre úgy reagált, hogy egy második ütközetet már simábban fog nyerni, hiszen sikeresen kiismert ellenfelét. John David Jackson,

Kovalev edzője, azonban másként látja a helyzetet: "Azért ezen jókat mosolygok. Inkább arról van szó, hogy Szergej valamiért visszavett az iramból a meccs második felében, és így kicsit engedte feljönni Wardot. De Ward még így sem tudta megfogni őt. Le lett ütve, túlélte valahogy és némileg vissza is jött a mérkőzésbe, néhány menetet talán el is vitt, de a győzelemhez ez kevés volt. Egyértelműen tudunk még miben fejlődni, a második összecsapásra, dolgozni fogunk bizonyos elemeken, hogy még jobban teljesítsünk."

Videók