Klitschko Tyson Fury fejét akarta

Múlt hónapban majdnem kihívta a WBC-bajnokát.


Wladimir Klitschko elárulta, hogy nagy volt a kísértés, hogy Tyson Furyt kihívja egy „utolsó táncra”, miután múlt hónapban a „Cigánykirály” legyőzte Dillian Whyte-ot.

A WBC nehézsúlyú világbajnoka pusztító KO-val védte meg a címét a Wembley Stadionban, és ezzel felkeltette annak a férfinak a figyelmét, akit 2015-ben letaszított a trónjáról. Fury legyőzte a régóta uralkodó bajnok Klitschkót, amikor hét évvel ezelőtt megnyerte a WBA, IBF és a WBO címet. A felek már készültek egy visszavágóra, amikor Fury élete mentális egészségügyi problémák és kábítószer-használat miatt kicsúszott az irányításból, aminek következtében két és fél évet töltött a ringen kívül, és elveszítette minden övét.

Klitschko ehelyett Anthony Joshua-val nézett szembe, aki megállította, amikor megpróbálta visszaszerezni a trónt. A harcot követően visszavonult, és azt mondta, valószínűleg csak akkor térne vissza a bokszhoz, ha lehetősége nyílna arra, hogy megdöntse George Foreman rekordját a történelem legidősebb nehézsúlyú bajnokaként.

Jelenleg azonban Klitschko egyetlen prioritása az ukrajnai háború. Arra a kérdésre, hogy a jövőben van-e esély a visszatérésére, Klitschko így felelt a Piers Morgan Uncensored-nek.

„Őszintén szólva gondoltam arra, hogy kihívom Tyson Furyt egy „utolsó táncra”. Mivel vissza akar vonulni, és úgy érzem még egy visszavágót meg kellene vívnunk, tehát gondolkodtam rajta. Végül nem tettem, mert az elmém teljesen máshol járt. Megvédte a címét, és visszavonul, a legjobbakat kívánom neki. De tényleg nagyon gondolkodtam azon, hogy kihívjam.”

Foreman 45 éves és 299 napos volt, amikor 1994-ben legyőzte Michael Moorert, így megnyerte a WBA és az IBF övét. Utoljára 46 évesen és 102 naposan védte meg sikeresen az IBF övét, míg végül 48 esztendősen és 316 naposan veszített Shannon Briggs ellen. Klitschko most 46 éves és 54 napos, néhány hónap múlva újra felcsillanhat benne, hogy ideje megdönteni a rekordot.

„Ez csak egy álom volt a háború előtt. Volt egy álmom, hogy a világ legidősebb nehézsúlyú bajnoka legyek. Nem állkapcsot törni mentem volna a ringbe, hanem rekordot dönteni. Akkor 45 éves voltam, most 46, pontosan ez az idő, amikor lépnem kellene, legalábbis ez volt a terv. De most itt a háború és nem tudni mi lesz itt. Sok kérdőjel van, nem tudjuk, mi fog történni holnap. Ezért csak lépésről lépésre szabad gondolkodnunk.”

Borítókép és fotók: Ian Gavan/Getty Images for Laureus

Videók