Kiütés! Joshua legyőzte Pulevet Londonban

A brit a kilencedik menetben nem kegyelmezett.


A profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Anthony Joshua kiütéssel nyert kihívója, Kubrat Pulev ellen Londonban. Hiába a felkészülés, Joshua földbe tiporta ellenfelét. Előzménycikkeink a mérkőzés kapcsán: 

Sport365.hu - Joshua legújabb ellenfele egy szörnyeteg, úgy edz, mint Rocky

Sok szem már a jövő évi Anthony Joshua és Tyson Fury közötti brit címegyesítő mérkőzésre fókuszál, ám Kubrat Pulev megálljt parancsol. Mielőtt bármilyen küzdelem összejöhetne Fury-val, Joshuának sikeresen meg kell védenie a címét a 39 éves bolgár ellen a londoni O2 Arénában december 12-én.

Sport365.hu - Joshua élete formájában - Ijesztő testalkata mindent elárul

Majdnem egy év telt el azóta, hogy Joshua legutóbb harcolt - Szaúd-Arábiában, ahol visszaszerezte címeit Andy Ruiz Jr-től. Lehet, hogy AJ már régóta nem lépett ringbe, de kétségtelen, hogy a 31 éves ökölvívó a szabadidejében is nagy hangsúlyt fektetett az edzésekre.

Sport365.hu - Joshua: Egy gyilkos leszek a ringben!

Anthony Joshua nem úgy áll ehhez a mérkőzéshez Kubrat Pulev ellen, mintha ő lenne a világbajnok, sokkal inkább próbálja fenntartani magában az éhséget, éppen ezért a címeit erre az időszakra elfelejti. Majdnem egy év telt el azóta, hogy Joshua legutóbb harcolt - Szaúd-Arábiában, ahol visszaszerezte címeit Andy Ruiz Jr-től.

Sport365.hu - Pulev verést ígér a bokszvilágbajnok Joshuának

Kubrat Pulev verést ígért a profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok Anthony Joshuának azon a címmérkőzésen, amelyet szombaton a londoni Wembley Arénában vívnak a felek. A bolgár ökölvívó azt mondta, ezzel tartozik néhai édesapja emlékének, akinek megfogadta, hogy ő lesz hazája első profi ökölvívó világbajnoka.

A szombat éjszakai mérkőzésen a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) vb-címének 31 éves brit birtokosa már az első menetekben fölénybe került 39 esztendős bolgár ellenfelével szemben; az IBF kötelező kihívója a harmadik szakaszban padlóra került. A folytatásban azonban összeszedte magát, de amikor úgy tűnt, kiegyenlítetté vált a küzdelem, Joshua a kilencedik menet végéhez közeledve kiütötte őt. Pulev nem tudott felállni a rászámolás alatt.

 A két bokszoló eredetileg 2017 októberében találkozott volna, akkor azonban Pulev vállsérülés miatt visszalépett. A bolgár egyszer már ringbe szállt az IBF nehézsúlyú övéért, de 2014-ben az ötödik menetben kiütötte őt az ukrán Volodimir Klicsko. A londoni meccsre - amelyet a Wembley Arénában vívtak - korlátozták a belépést, mindössze ezer embert engedtek be a nézőtérre a koronavírus-járvány miatt.

Joshua, aki egy vereség mellett a 25. győzelmét aratta, az ütközet után üzent honfitársának, Tyson Furynek, a Boksz Világtanács (WBC) bajnokának, hogy legközelebb vele csapna össze. A címzett nem sokkal később a Twitteren jelezte, hogy készen áll a címegyesítő mérkőzésre.

Borítókép: Richard Heathcote/Getty Images

Videók