Kis Máté Szili övét akarja - Gazdátlan maradt a magyar bajnoki cím

Ismét nem okozott csalódást a New School Promotion bokszgálája.


Június 5-én ismét ringbe léptek a profik. A New School Promotion a BSK Crossfightban megrendezte újabb bokszgáláját, ahol remek mérkőzéssel szolgálták ki a közönséget.

Magyar Kinga a 4. menetben TKO-val legyőzte ellenfelét, Majláth Biankát. Kinga és edzője, Simon Zsolt elégedettek voltak a látottakkal, és bíznak benne, hogy szeptemberben már címmérkőzést vívhatnak.

Kinga végig uralta a találkozót, esélyt sem hagyva ellenfelének. Ez a magabiztos, és erőfölény egyértelműen kimutatkozott az összecsapáson.

Ezt követően jött a Gladiátor, avagy Darmos József, aki elképesztő mérkőzésen győzte le olasz ellenfelét egyhangú pontozással. Csoda, hogy végig ment a hat menet, de ezt a találkozót mindenképpen érdemes visszanéznie az összes olvasónak, hiszen egy igazi Gladiátor harcost láthattunk a saját harcmezejében.

Kis Máté ahogy ígérte, magabiztosan hozta a mérkőzését Frane Radnic ellen. A horvát sokat fogott, de ez sem akadályozta meg Mátét, hogy idő előtt befejezze a találkozót.

"Nagyon elégedett vagyok a mérkőzéssel, ezt is terveztük el. Szerettem volna egy magabiztos győzelmet aratni, miután legutóbb Szili István ellen elszenvedtem első vereségem."

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e egy visszavágót vívni Szili István ellen csak annyit válaszolt: Természetesen! Ha a menedzserem, és az edzőm is támogatja ezt, akkor rajtam nem fog múlni. Szili bajnoki övét akarom!"

Rácz Róbert, ahogy a gálán a közönségből mondta valaki "bucira verte" ellenfelét. A nyolc menetre kirt találkozó nem ment végig, a hatodik menetben kiütéssel nyert Robi egy testütéssel.

Egedi Renátó diktálta az iramot, de a sokkal kisebb ellenfele, Philipp Weisenhofer nagyon dinamikusan tört előre sokszor. Egy nehéz mérkőzés és kellemetlen ellenfél volt Renátó számára az osztrák, de végül főlé tudott kerekedni és a hetedik menetben padlóztatta őt. A nyolcadik és egyben utolsó három percben Renátó beakarta fejezni a mérkőzést az elejétől fogva, de az osztrák állva tudott maradni. Renátó a végére egyhangú pontozzásal, magabiztos győzelmet aratott.

"A mérkőzés elején azt éreztük, hogy ez sima lesz, de az ötödik, hatodik menetben kissé görcsössé váltam. Ha nincs az a bizonyos némi ringrozsda, akkor lehet, hogy ott kiüthettem volna. Az utolsó menetekben már a jól éreztem magam, edzőm, Marsi Laci azt mondta, ha nem tudjuk kivégezni, akkor játszunk, és így is lett. Szeptemberben remélem, már egy nemzetközi címért bokszolhatok."

Jött a főmérkőzés. Kramer Péter és Görbics Gábor mérte össze az erejét. Nem volt egyszerű eldönteni, hogy melyik menetben ki volt a jobb, de az biztos, hogy nem kímélték egymást. Sokszor szembetűnő volt, hogy nagyon jól ismerik a másikat, de ez egyáltalán nem ment a meccs rovására. Ahogy telt az idő, Péter egyre inkább átvette az irányítást az összecspáson, bár Görbics nem hagyta magát. Egymásnak estek kőkeményen az utolsó menetekben, és végig tolták a tíz menetet. Amit egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy Görbics Gábor nem "csak" egy beugró ember volt ezen a mérkőzésen, hanem egy igazi ellenfél.

A bírók döntöttek, és a végeredmény döntetlen, így a magyar bajnoki cím gazdátlan maradt.

A gálán elcsíptük egy rövid beszélgetésre WBO nagyváltósúlyú interkontinentális bajnok, Bacskai Balázst is, aki beszélt a sérüléséről, és értékelte a látottakat.

„Szerencsére a sérülés már kezdd a múlté lenni, az orrom volt eltörve, de most már minden rendben. A felkészülésemet hamarosan kezdem, de nyilván eddig is edzésben voltam, hiszen már a sérülésem előtt elkezdtük az első felkészülést. Bízunk benne, hogy marad a mexikói ellenfelem, hiszen ez egy különleges találkozó lenne, hogy még egy magyar-mexikó párharcot láthatunk. Ha nem jönne végül össze, akkor sincs igazából gond, nekem mindenképpen meg kell védenem a címem, tehát nézni kell más ellenfelet.”

„Nagyon furcsa volt, hogy nézőként nézhettem végig egy gálát. Jó látni, hogy a srácok komolyan vették a feladatot és odatették így magukat. Nehéz egy mérkőzést kiemelni a gálán, de jelenleg a Görbics Gabiék meccsét mondanám, hiszen úgy, hogy beugróként bokszol nagyon szépen helytáll. Nyilván a többiek is nagyon jó meccseket vívtak, élvezetes mérkőzéseket láthattunk.”

Borítókép: PatkósImre/Sport365

Videók