Khabib Nurmagomedov sírva görnyedt össze, amikor elszenvedte egyetlen vereségét

Ritkán látott felvétel került elő a UFC legendájáról.


Khabib Nurmagomedov 2020 októberében úgy vonult vissza, hogy a UFC 254-ben 29 profi meccse alatt egyszer sem talált legyőzőre. Ennek ellenére tudja, milyen fájdalmas a vereség íze.

Az orosz profiként uralta a sportágat ám amatőr karrierje nem volt ennyire tökéletes. 17 éves korában Oroszországban szambóban elszenvedte egyetlen vereségét. Az összecsapáson Magomed Ibragimov verte meg őt. A mérkőzés eredményének kihirdetésekor Nurmagomedov a padlóra rogyott fájdalmában és sírni kezdett. Ellenfele ekkor sportszerűségéről számot adva odament hozzá ás felsegítette őt, majd a magasba emelte kezét.Az akkor 20 éves maga is sikeres karriert futott be. A 2016-os olimpián és a 2018-as ázsiai játékokon bronzérmet szerzett Üzbegisztán képviseletében.

Khabib Nurmagomedov már fiatalon birkózni kezdett, 15 éves korában megismerkedett a dzsúdóval, majd édesapja edzette őt szambóban. 2009-ben 74 kg-ban versenyzett, és bajnoki címet szerzett az orosz és a harci szambó világbajnokságon. Egy évvel később ismét aranyat nyert a vb-n, de akkor a 82 kilogrammos súlycsoportban mérette meg magát.

A sportoló 2020-ban, édesapja halálát követően vonult vissza és UFC elnökének, Dana White-nak az összes próbálkozása ellenére azóta nem tért vissza.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: youtube.com

Videók