Khabib Nurmagomedov meg akarta büntetni Conor McGregort

Árulta el az edzője, Javier Mendez.


Khabib Nurmagomedov edzője azt állította, hogy harcosa "meg akarta büntetni" Conor McGregort.

Sport365.hu - Ez volt Khabib Nurmagomedov utolsó harca

A veretlen bajnok így 29-0-s mérleggel hagyja ott a ketrecharc világát. Nurmagomedov utoljára 2019 szeptemberében állt az oktakonban. Akkor Dustin Poiriert verte három menetben. Az orosz harcos karrierje során legyőzte az ír szupersztárt Conor McGregort is. "Today is my last fight here in UFC." #UFC254 pic.twitter.com/sq6R9LxN1i - UFC (@ufc) October 24, 2020 Legendary.

A veretlen orosz a legutóbbi küzdelmét stílusosan fejezte be, amikor fojtással legyőzte az amerikai Justin Gaethjetet, majd a harc után bejelentette visszavonulását - tökéletes 29-0-s mérleggel. Edzője, Javier Mendez azt állítja, hogy Gaethje ellen Khabib minél hamarabb be akarta fejezni a találkozót, mert tiszteli. Míg 2018-ban Conor McGregor ellen azért húzta az időt, mert meg akarta büntetni az ír ketrecharcost. Mendez a SunSportnak nyilatkozott.

"Khabib szándékosan harcolt tovább Conorral, húzta az időt, hogy megbüntesse. Az, hogy Conor négy menetet bírt ellene, még nem jelenti azt, hogy Khabibnak nehezebb dolga volt, mint bárki ellen. Nurma nagyon szereti Justint, mert hamarabb befejezte a mérkőzést ellene, mint a legtöbb emberrel. Szeret egy kicsit megbüntetni embereket, felőrölni és megverni őket. De Justin szülei ott voltak, és tudta, hogy Justin nem kopogna mindenáron, ezért nem akarta eltörni a karját a szülei előtt."


Fotó: Josh Hedges/Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Mint ismert, Khabib lábfejében törött csonttal és két törött lábujjal harcolta ki győzelmét, de edzője, Mendez szerint, a harcos hajthatatlan volt.

"Khabib ezt mondta nekem: Edző, lehet, hogy eltört a lábujjam, de az elmém nem... A tábor utolsó napjaiban mindennap kímélte, és minden nap egyre jobban lett. Az utolsó napon fenomenálisnak tűnt, én pedig csak csodálkoztam. Rengeteg szerencsétlenség ért minket a felkészülés alatt, de a nap végén nem tudom, hogy tudott-e volna ennél felkészültebb lenni. Elképesztően jó volt, jobb, mint bármikor."

Sport365.hu - McGregor azt állítja, ha Khabib nem vonul vissza legyőzte volna

McGregort keserű emlékek fűzik Nurmagomedovhoz, aki lefojtotta a UFC 229 gálán még 2018 októberében, de azt állítja, hogy ha lett volna visszavágó, akkor azt ő nyerte volna meg. A veretlen dagesztáni bajnok miután legyőzte Justin Gaethjet az UFC 254-en bejelentette visszavonulását, amit édesanyjának ígért meg.

Forrás: givemesport.com
Borítókép: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Videók