"Két feltétele volt a részvételnek az olimpiai selejtezőn, Bacskai egyiket sem teljesítette"

Sokkal nagyobb a baj, mint gondolnánk.


A közelmúlt legeredményesebb magyar amatőr bokszolója, Harcsa Zoltán bejelentette visszavonulását. Ez sokkal bonyolultabb és fájóbb mintsem azt elsőre sokan gondolnák. Hiszen egyáltalán nem erre készült. Úgy képzelte el, hogy ott lesz a 4 hónap múlva induló olimpián, de valami félresiklott.

A 27 éves, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, Európa Játékok-harmadik, olimpiai negyeddöntős középsúlyú (75 kg) bokszoló Facebook-oldalán jelentette be döntését, majd fejtette ki őszinte véleményét testvérével, Harcsa Norberttel.

A döntésüknek okát azzal indokolták, hogy a sportági szövetség felrúgta saját szabályait azzal, hogy keddre válogatót írt ki, ahol az ellenfele a már profiként öklöző Bacskai Balázs lett volna. Balázs nem indult a Bocskai emlékversenyen, plusz a kötelezően előírt edzőtáborokban sem vett részt.

Harcsa ezen felül azt is nehezményezte, hogy a mérkőzés zárt ajtók mögött zajlott volna, amiről egyébként mindössze egy hete szóltak neki a csapattársai.

A Bacskai és Harcsa közötti mérkőzésre a Madárfészek Akadémia újpesti boksztermében került volna sor kedd délután három órakor, teljesen zárt kapuk mögött. Egyedül a pontozók és néhány MÖSZ-elnökségi tag jelenlétében. Már az sem teljesen világos, hogy egy ilyen fontos mérkőzés miért kell elbújtatni a világ elől? Ez természetesen beindította az összeesküvés elméleteket.

A két bokszoló megjelent ugyan a kiírt időpontban, azonban Harcsa letette a kesztyűjét, és bejelentette, hogy befejezi a pályafutását.

Bacskai Balázs másképp látja a történteket:

"Szerintem a Zolinak mindössze teli lett a gatyája. Nem az lett volna a legigazságosabb, ha egymás között lerendezzük? Egy ilyen öregember ellen nem mert kiállni? Amatőrként már többször is találkoztunk, akkor mindig én nyertem."

"A válogatott edzőtáboraiban nem vettem részt, de akkor még profi voltam, a Bocskain pedig sérülés miatt nem tudtam indulni, pedig szerettem volna. Kilenc nap van hátra a londoni olimpiai selejtezőig, most is edzésben vagyok, Marsi László edző készít fel, és hivatalosan a Vasas-Süllős versenyzője vagyok"

Sport365.hu - Harc nélkül jutott tovább Bacskai Balázs

A mai nap arról számoltunk be, hogy zárt ajtók mögött döntik el, hogy ki menjen a kvalifikációs tornára. Arra viszont nem sokan gondoltak, hogy maga a mérkőzés elmarad... Egy igazán izgalmas mérkőzésből végül nem lett semmi. Egy viszont biztos, hogy Bacskai Balázs indulhat a kvalifikációs tornára.

 

Sport365.hu - Bacskai és Harcsa számára az olimpia a cél

Hatalmas tiltakozások közepette végül zárt ajtók mögött kerülnek megrendezésre ma az összecsapások, amik igazán izgalmasnak ígérkeznek a magyar bokszrajongók számára. 2016-ban a Riói olimpián részt vevő Bacskai Balázs is bunyózni fog, aki három éve már a profik között szerepel, de az idei Tokiói olimpián is indulni szeretne.

 

A Sport365.hu a tényszerűségre törekszik, ezért megkeressük a Magyar Ökölvívó Szövetséget, illetve az érintett versenyzőket, hogy kifejtsék véleményüket a történtekkel kapcsolatosan.

 

Borítókép: facebook/Harcsa Zoltán ökölvívó

 

Videók