"Kaptam egy lehetőséget a címért, amivel élni is akarok"

Exkluzív interjút készítettünk Tóth László bokszolóval a címmérkőzése előtt.


Júniusban gazdára talál a nagyváltósúlyú magyar bajnoki öv. Június 5-én a BSK Crossfightban rendezi következő eseményét a New School Promotion. A gála egyik összecsapásán Krämer Péter és a korábbi IBF nemzetközi bajnok, Tóth László csap össze a betöltetlen nagyváltósúlyú magyar bajnoki címért.

Az esemény programjában láthatjuk még többek közt a korábbi WBO ifjúsági bajnok Egedi Renátót, a WBO egykori nagyközépsúlyú interkontinentális bajnokát, Kis Mátét, illetve közel két év szünet után visszatér Darmos József.


Fotó: NewSchoolPromotion

A gála minden mérkőzését élőben lehet majd követni a New School Promotion youtube csatornáján. A magyar harcos, Tóth László most a Sport365 stábjának kérdéseire válaszolt.

- Hogy érzed magad, milyen formában vagy?
- Egész jól érzem magam. Igazából van még erős két hét, és a meccs napjára szeretnék csúcsformába kerülni. Jelenleg a kesztyűs edzések vannak. Minden tőlem telhetőt megteszek az edzéseken, ahogy majd a meccsen is.

- Legutóbb a gála egyik legjobb mérkőzésén Görbics Gábor ellen nyertél, aki most Péter kesztyűpartnere. Tartasz tőle, hogy kiismernek?
- Nem mondanám. A Görbics Gabival már kétszer bunyóztam, jól ismerjük egymást. Emellett Péterrel is többször kesztyűztünk már, tavaly vagy három-négy alkalommal. Persze, ez nem olyan, mint egy éles meccs, de ismerjük egymást. Nem hiszem, hogy meg tudnának lepni, de ha mégis, azon leszek, hogy mihamarabb alkalmazkodni tudjak.

Sport365.hu - "A bajnoki öv számomra most a legfontosabb"

Júniusban gazdára talál a nagyváltósúlyú magyar bajnoki öv. Június 5-én a BSK Crossfightban rendezi következő eseményét a New School Promotion. A gála egyik összecsapásán Krämer Péter és a korábbi IBF nemzetközi bajnok, Tóth László csap össze a betöltetlen nagyváltósúlyú magyar bajnoki címért.

- Milyen ellenfélnek gondolod Krämer Pétert?
- Egy rendkívül erős bunyós, mindenképpen oda kell figyelnem arra, hogy ne lepjen meg. Szeretnék egy jó mérkőzést vívni ellene, és szerintem ehhez minden adott.

- Mire számíthatunk tőled a mérkőzésen?
- Ez maradjon inkább titok. Nézzétek majd meg!

- Rutinosabb bunyósnak lehet téged mondani, ezt hogy lehet az előnyödre fordítani?
- Mindenféleképpen fel kell használnom azokat a tapasztalatokat, amiket külföldön ellenfélként megéltem. Több menetszám van mögöttem, már nem egy tizenkét menetes meccset lebunyóztam. Ha nem tévedek, mondhatjuk, hogy ő lesz otthon, nagyobb rajongó tábora lesz és a New School Promotion tagja. Tehát, felfoghatom ezt is úgy, mintha idegenben kellene bizonyítanom. Érvényesíteni szeretném a rutinom.


Fotó: TóthLászló/Facebook

- Mit jelentene számodra a nagyváltósúlyú magyar bajnoki öv?
- Egy kisebb álmom válna vlóra, hiszen a váltósúlyú címet már begyűjtöttem. Örülnék, ha a nagyváltósúlyú övet is megszerezném. Igaz, ez nem volt a pakliban, mert úgy volt, hogy nemzetközi övért bokszolunk, de a vírus és a sérülés közbeszólt, és felkínálták nekem ezt a lehetőséget, amivel élni is akarok. Teljes erővel készülünk, hiszen nyerni megyünk!

- Lesz kiütés?
- Bízok benne, de ezt nem lehet erőltetni. Ha kijön a lépés, akkor persze, de türelmesnek kell lenni.

- Mit üzennél a rajongóidnak?
- Köszönöm mindenkinek a támogatást. Szerintem érdemes lesz nézni a mérkőzésünket, mert a visszautalások alapján sosem vívok unalmas párharcot.

A Sport 365 stábja élőben jelentkezik a gáláról!


Borítókép: TóthLászló/Facebook

Videók