Joshua: „Semmi különös nem lesz abban, ha újra bajnok leszek”

Szombaton kerül megrendezésre az év egyik legnagyobb bokszmérkőzése Anthony Joshua és Andy Ruiz között.


 Anthony Joshua arra készül, hogy visszaszerezze a nehézsúlyú világbajnoki címeit az Andy Ruiz elleni most hétvégén megrendezett összecsapáson.

Akit kicsit is érdekel az ökölvívás, az már tűkön ülve várja, hogy szombaton a brit sportoló Anthony Joshua képes lesz-e kiköszörülni a csorbát, és legyőzi a mexikói Andy Ruizt. Joshua úgy gondolja semmi meglepő nem lesz abban, ha ő fog nyerni, és ismét hozzá kerülnek a világbajnok címek, éppen ezért nem is fog látványosan ünnepelni majd.

„Sokan kérdezték, hogy különleges pillanat lesz-e számomra, ha visszaszerzem a címeket. Én erre csak annyit tudok mondani, hogy nem, mivel azok hozzám tartoznak, ez az engem megillető hely. Semmi különleges nem lesz tehát abban, ha újra bajnok leszek. Tisztában vagyok vele, hogy mire is vagyok képes. Ha visszaszerzem az öveket, akkor higgadt és nyugodt fogok maradni, hiszen nem érzem azt, hogy különösen ünnepelnem kellene majd” – mondta a brit bunyós.

A nehézsúlyú legenda, Lennox Lewis viszont ennél sokkal óvatosabban fogalmazott a mérkőzés előtt.

„Andy Ruiz akkorákat üt, mint egy kafferbivaly. Mikor Dimitrenkoval meccselt, ott ültem a ring mellett és csak úgy puffantak az ütései, amiket bevágott Dimintrenkonak. Néztem is, hogy ’Mégis, mi a franc ez…?! Nem tudom, mennyit fog jelenteni, hogy Ruiz kisebb súllyal lép ringbe. Szerintem gyorsabb lesz, de marad a keménysége. Freddie Roach szerint viszont, aki korábban ugye edzette őt, Ruiz nem teljesít olyan jól, mikor alacsonyabb a testtömege. Meglátjuk" – fejtette ki a korábbi egyesített és vitathatatlan bajnok.

Forrás: bbc.com
Borítókép: Richard Heathcote/Getty Images

Videók