Joshua elárulta, hogy ki volt a legkeményebb ellenfele eddig

Andy Ruiz Jr vagy valaki más? A Sport365 e heti legolvasottabb cikkeiből válogattunk. TOP5: Nr3


Anthony Joshua megnevezte a legnagyobb ütőt, akivel valaha szembenézett, és egyet elárulhatunk, nem Andy Ruiz Jr az, pedig tavaly nagy pofonokat kapott tőle.

Ruiz Jr többször is padlóra küldte Joshuát, mielőtt elnyerte volna tőle a nehézsúlyú világbajnoki címeket. Néhány pusztító ütés, ami a boksztörténelem egyik legnagyobb zavarát okozta. Ennek ellenére Joshua szerint nem Ruiz Jr a legkeményebb ütő, akivel ringbe lépett.


Fotó: Nick Potts/PA Images via Getty Images


Fotó: Al Bello/Getty Images

Joshua, aki végül bosszút állt a mexikó-amerikai felett, elárulta, hogy Wladimir Klitschko keményebb ütésekkel sújtotta 2017-ben, mint eddig bárki.

"Ki ütött meg engem eddig a legkeményebben? Egyértelmű, Klitschko. Sokan azt várták volna, hogy azt mondom, hogy Ruiz Jr, de a Wlad amikor megütött egyfajta agyrázkódást éreztem a fejem hátsó részében. Amikor ringbe léptem vele, akkor tudtam, hogy ez csak kétféleképpen érhet véget. Győzök, vagy a hordágyon végzem."

 
Fotó: Dan Mullan/Getty Images

Joshua végül megállította Klitschkót, megtartotta az IBF övet és megszerezte a WBA övet is mellé. A 30 éves ökölvívó legutóbb 2019 decemberében bunyózott, amikor legyőzte a visszavágón Ruiz Jr-t. Júniusban úgy volt, hogy Kubrat Pulev ellen lép szorítóba, ám a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az összecsapást.

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók