Homofób megjegyzései miatt dobta Manny Pacquiaót a Nike

Manny Pacquiao, a legendás Fülöp-szigeteki ökölvívó éppen a spotpályafutása utáni civil életre készül. Nem titkolt célja, hogy a politikai életben jusson olyan messzire, amennyire csak lehet.


Pacquiao minden bizonnyal áprilisban bokszol majd utoljára, majd száz százalékban politikai karrierje kerül majd a középpontba. A híresen vallásos sportoló nagyon sokszor idéz a Bibliából, most azonban nem éppen szolidáris oldalát mutatta meg.
 
 
Pacquiao a májusi, szenátusi választásokra készül és egy televíziós választási vitaműsorban mondta, hogy a „melegek rosszabbak az állatoknál”.
 
„Látott már valaki olyan állatot, amelyik a saját neméhez vonzódott? Az állatok jobbak, mert meg tudják különböztetni a hímeket és a nőstényeket” – folytatta.
 
A sportoló először megvédte álláspontját, majd később ezt mondta: „Sajnálom, ha megbántottam valakit azzal, hogy a homoszexuálisokat az állatokhoz hasonlítottam. Bocsásson meg, akit ezzel megbántottam. Isten áldjon mindenkit!”
 
A Nike embereit azonban ez már kevéssé hatotta meg.
 
„Manny Pacquiao megjegyzései egyszerűen undorítóak. A Nike eddig is keményen visszautasított mindenféle diszkriminációt és kiállt a melegek jogaiért. A továbbiakban semmilyen kapcsolatunk nincs Manny Pacquiaóval.”
 
Pacquiao azután tért át a protestáns hitre, hogy nőcsábász és szerencsejátékos életmódja után családos ember lett, egyébként katolikus nevelést kapott.
 
Pacquiao nem titkolt célja, hogy egyszer a Fülöp-szigetek elnöke lehessen.

Videók