Hiába győzött Oliveira, nem tudta megszerezni a könnyűsulyú övet

Ezért nagyon csalódott volt Oliveira.


A UFC 274-es gálán Charles Oliveira lehangoltan érezhette magát, miután nem volt már tétje Justin Gaehtje elleni mérkőzésének, mert a brazil harcművész nem érte el a kívánt súlyt.

A UFC szabályai szerint Charles akkor sem tudta volna megtartani, ha nyert volna. Mivel már nem volt tétje a találkozónak. Mivel veszítenivalója nem volt Oliveira mindent megpróbált amit tehetett. Ellenfele is nagyokat hibázott az első percekben, majd magabiztossá vált, miután egy perc alatt kétszer is megütötte Oliveirát.

Miután megvizsgálták az esetet Oliveira nem hibázott, és amikor lehetősége nyílt rá, támadásba lendült. Amint lehetősége volt egy fojtásra, azonnal élt vele. Gaethje arca sok mindent elárult, mert tudta, hogy mit rontott el, amikor ő neki volt esélye.

 

A végső bukását az okozta, hogy hagyta, hogy Justin Gaethje kétszer is felkeljen, így Oliveira egyértelműen megnyerte az első menetet négy perccel a vége előtt. Ám még nem lehetett teljesen elégedett, később odaszólt Dan White elnöknek.

A UFC szabályai kimondják, hogy bár győzött, de nem kaphatja meg az övet, mert nem érte el a kívánt súlyt, azonban Dana White a UFC elnöke, elismerte, hogy jelenleg is ő a világ legjobb könnyűsúlyú UFC versenyzője. Michael Chandler újabb lehetőséget kap a bajnoki címért, különösen annak fényében, hogy Tony Ferguson arcába kapott egy komoly rúgást.

Jelen állás szerint betöltetlen marad a könnyűsúlyú bajnoki cím, mindaddig, amíg Oliveira nem kap újabb esélyt arra, hogy bajnok legyen.

Borítókép:
Forrás: marca.com 

Videók